Skip to Content

Info

De zaal

Wij hebben één veelzijdige theaterzaal. Afhankelijk van de voorstelling bouwen wij die zo nodig helemaal om.

Cabaret en Muziek: Bij de meeste cabaret- en muziekvoorstellingen kunt u meteen doorlopen naar de bar in de zaal met zitplaatsen en (soms) een tribune.

Let op! Bij uitverkochte voorstellingen moeten we ook gebruik maken van barkrukken. Voor een aantal van onze bezoekers is dat een ideale plek, andere zitten liever op een stoel. Wilt u zeker zijn van een voor u comfortabele zitplaats, zorg dan dat u op tijd bent.

Theater: Theatervoorstellingen zijn een verhaal apart. Theatermakers hebben vaak een groot speelvlak nodig. Daarom spelen de groepen in de zaal en zit het publiek op de plek waar bij muziek en cabaret de artiesten staan. De bar is voorafgaand aan de voorstelling niet in gebruik want die fungeert dan als ‘backstage’.

Bij deze opstelling komt het publiek de zaal in via de deur achter de garderobe. Meestal kan dat pas kort voor aanvang. Bij uitverkochte voorstellingen levert dit soms een volle tussenverdieping op.

Wij vinden dit (ook) geen schoolvoorbeeld van comfort maar natuurlijk doen we ons best om alles soepel te laten verlopen. Hopelijk ziet u het als een van de charmes van een klein theater waar soms geïmproviseerd moet worden. Om het leed wat te verzachten staat in de hal een kopje koffie of thee klaar.

naar boven

Historie / positie

Theater Bouwkunde is een sfeervol theater in het oude centrum van Deventer. Het biedt gasten en artiesten een unieke theaterervaring. Bezoekers kunnen hier nog echt dicht op de artiesten zitten. Theater Bouwkunde brengt toonaangevende theater-, cabaret- en muziekproducties naar Deventer.

In Theater Bouwkunde ziet u vertrouwde en nieuwe gezichten. Vertrouwde omdat wij en ons publiek met hen een warme band hebben. Nieuwe namen omdat wij talenten willen stimuleren.

We willen het Deventer publiek ook minder bekende (maar daarom niet minder goede) voorstellingen aanbieden. Theater Bouwkunde geeft een beeld van landelijk toonaangevende ontwikkelingen maar ook try-outs van bekende cabaretiers en debutanten. De grote namen van morgen zijn vandaag al in ons theater te zien.

Onze zaal is met haar prachtige akoestiek uitermate geschikt voor concerten. Wereldmuziek, jazz en het luisterlied vormen de basis van ons uitdagende muziekprogramma.

 

Het pand en de naam

Het gebouw met de karakteristieke roze gevel dateert uit de 14e eeuw en maakte destijds deel uit van het Kloostercomplex. Sinds 1848 was hier ‘De Vereeniging ter bevordering van den bloei van alle ambachten of vakken die in betrekking staan tot bouwkunde’ gevestigd. Vanaf 1980 is het gebouw als theater en restaurant in gebruik. Van oudsher staat het gebouw in de stad bekend als ‘de Bouwkunde’, vandaar de naam Theater Bouwkunde.

naar boven

Verhuur

Restaurant Bouwkunde kan voor speciale gelegenheden ook over de Theaterzaal beschikken. Die kunnen we omtoveren tot exclusieve feestruimte. Voor een personeelsfeest, bijzondere verjaardag, bruiloft of reünie. In overleg stellen we een programma op maat samen. Met of zonder eten, muziek of optredens. Altijd met onze zorg en aandacht voor sfeer en kwaliteit.

Voor informatie over de zaalhuur kunt u contact opnemen met Heleen Boom of Pieter van de Pavoordt: 0570-614075.

naar boven

Kaartverkoop

Kaarten kunt u via onze website kopen. U kunt online betalen via iDEAL (internetbankieren). U ontvangt dan een bevestiging per e-mail. Daarin staat een transactiecode. Die code is uw toegangsbewijs. Het is niet nodig de bevestiging te printen, maar vergeet niet de code mee te nemen naar de kassa!

Bij betaling via internet berekenen wij € 1,50 kosten per transactie (voor gebruik van ons ticketsysteem).

Aan de kassa van het theater kunt u op de avond zelf ook uw kaarten kopen. Wij adviseren u eerst op internet te kijken of er nog kaarten zijn. Aan de kassa kunt u contant of met pin betalen. Ook accepteren wij de Podiumcadeaukaart en natuurlijk onze eigen Bouwkunde Cadeaubon.

De theaterkassa is ook open van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur. Dan zijn pinbetalingen ook mogelijk. U vindt ons kantoor op Papenstraat 30.

Reserveren via de telefoon of e-mail is al ruime tijd niet meer mogelijk, omdat gebleken is dat meer dan 10% van de gereserveerde kaarten niet opgehaald worden. Mocht u na uw aankoop onverhoopt niet kunnen, dan kunt u tot een werkdag van te voren annuleren. U ontvangt dan van ons een tegoedbon voor de waarde van de kaart(-en), verminderd met € 3,50 administratiekosten.

Kortingen

1. U betaalt de aangegeven kortingsprijs op vertoon van Vriendenpas, CJP-pas, HBO- of universiteitspas.

2. Kortingen worden niet met terugwerkende kracht verleend.

3. Uw zevende voorstelling gratis! Koopt u zes voorstellingen in één keer, dan krijgt u een voorstelling (de goedkoopste) van ons. Deze aanbieding kan helaas niet via internet verwerkt worden. Wilt u gebruik maken van deze actie, vul dan het bestelformulier uit de brochure in of e-mail ons uw bestelling. U krijgt daarna de kaarten en een factuur thuisgestuurd. Wij berekenen hiervoor wel € 3,50 administratie- en verzendkosten.

Vanaf één minuut voor aanvang van de voorstelling zijn overgebleven kaartjes met een HBO- of CJP-pas te koop voor de helft van de normale prijs. Dit geldt niet voor concerten van het MJO en verhuurvoorstellingen. Verschillende kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

naar boven

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Met de auto:
· A1 afslag Deventer
· Centrum aanhouden
· Na de sluizen stoplichten links (bordje Theater Bouwkunde)
· Langs de Ijssel blijven, na voetveer 3e straat: Muggenplein rechts ( bordje Theater Bouwkunde)
· Einde rechts: Noordenbergstraat
· Eerste links: Klooster

Enkele parkeersuggesties:

Centrumgarage (achter de Hema, zo’n 10 minuten lopen naar ons theater)
– Nachttarief van 19.00-07.00u  € 0,50 per uur

Parkeergarage Stadspoort, op de hoek van de Gibsonstraat / Binnensingel
– avondtarief 19:00-22.00u  € 1,- per uur
– nachttarief 22:00-7:00u  € 0,50 per uur

Van Twickelostraat
– maandag t/m zaterdag 09.00-22.00u  € 1,50 per uur

Nieuwe Markt
Tarief maandag t/m zaterdag:
– dagtarief tussen 9:00-20:00 uur € 2,50 per uur, na 120 minuten € 5,- per uur
– avondtarief 20:00-22.00 uur € 2,50 per uur

Grote Kerkhof
– maandag t/m zaterdag 09.00-22.00u.  € 2,50 per uur

U kunt gratis parkeren op De Worp. Het pontje vaart tot 23:00u, een retourtje kost € 1,50.

 

Of kijk op www.vvvdeventer.nl/nl/site/parkeren-in-centrum
Klik hier voor de flyer van Gemeente Deventer over betaald parkeren.

Lopend vanaf station Deventer (10 minuten):
· Uitgang centrum
· Singel oversteken
· Alsmaar rechtdoor: Singelstraat, Sijzenbaan, Achter de Broederen, Engestraat, Stromarkt
· Voorbij de nieuwe bibliotheek (in aanbouw) rechtsaf: Papenstraat
· Eerste straat links: Klooster

naar boven

Sponsoring

De volgende bedrijven sponsoren Theater Bouwkunde: Rabobank Deventer, Eijkelenkamp Onstenk en Grolsch Enschede.

Theater Bouwkunde ontvangt subsidie van de gemeente Deventer en van de Provincie Overijssel.

Daarnaast leveren diverse bedrijven een bijdrage aan onze organisatie met advertenties in onze brochure en maandfolder.

naar boven

Vrijwilligers

Zonder de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers zouden de activiteiten van Theater Bouwkunde niet kunnen plaatsvinden. Voor onder meer bar- en kassadiensten en promotionele en technische werkzaamheden zijn zij onmisbaar voor onze organisatie.

Op dit moment is ons vrijwilligersbestand op peil. Wij nemen daarom geen nieuwe vrijwilligers aan. Wel kunnen we u op een reservelijst plaatsen. Voor informatie kunt u ons e-mailen: info@theaterbouwkunde.nl.

naar boven