Skip to Content

Info

De zaal

Wij hebben één veelzijdige theaterzaal. Afhankelijk van de voorstelling bouwen wij die zo nodig helemaal om.

Cabaret en Muziek: Bij de meeste cabaret- en muziekvoorstellingen kun je meteen doorlopen naar de bar in de zaal met zitplaatsen en (soms) een tribune.

Let op! Bij uitverkochte voorstellingen moeten we ook gebruik maken van barkrukken. Voor een aantal van onze bezoekers is dat een ideale plek, andere zitten liever op een stoel. Wil je zeker zijn van een voor jou comfortabele zitplaats, zorg dan dat je op tijd bent.

Theater: Theatervoorstellingen zijn een verhaal apart. Theatermakers hebben vaak een groot speelvlak nodig. Daarom spelen de groepen in de zaal en zit het publiek op de plek waar bij muziek en cabaret de artiesten staan. De bar is voorafgaand aan de voorstelling niet in gebruik want die fungeert dan als ‘backstage’.

Bij deze opstelling komt het publiek de zaal in via de deur achter de garderobe. Meestal kan dat pas kort voor aanvang. Bij uitverkochte voorstellingen levert dit soms een volle tussenverdieping op.

Wij vinden dit (ook) geen schoolvoorbeeld van comfort maar natuurlijk doen we ons best om alles soepel te laten verlopen. Hopelijk zie je het als een van de charmes van een klein theater waar soms geïmproviseerd moet worden. Om het leed wat te verzachten staat in de hal een kopje koffie of thee klaar.

naar boven

Historie / positie

Theater Bouwkunde is een sfeervol theater in het oude centrum van Deventer. Het biedt gasten en artiesten een unieke theaterervaring. Bezoekers kunnen hier nog echt dicht op de artiesten zitten. Theater Bouwkunde brengt toonaangevende theater-, cabaret- en muziekproducties naar Deventer.

In Theater Bouwkunde zie je vertrouwde en nieuwe gezichten. Vertrouwde omdat wij en ons publiek met hen een warme band hebben. Nieuwe namen omdat wij talenten willen stimuleren.

We willen het Deventer publiek ook minder bekende (maar daarom niet minder goede) voorstellingen aanbieden. Theater Bouwkunde geeft een beeld van landelijk toonaangevende ontwikkelingen maar ook try-outs van bekende cabaretiers en debutanten. De grote namen van morgen zijn vandaag al in ons theater te zien.

Onze zaal is met haar prachtige akoestiek uitermate geschikt voor concerten. Wereldmuziek, jazz en het luisterlied vormen de basis van ons uitdagende muziekprogramma.

 

Het pand en de naam

Het gebouw met de karakteristieke roze gevel dateert uit de 14e eeuw en maakte destijds deel uit van het Kloostercomplex. Sinds 1848 was hier ‘De Vereeniging ter bevordering van den bloei van alle ambachten of vakken die in betrekking staan tot bouwkunde’ gevestigd. Vanaf 1980 is het gebouw als theater en restaurant in gebruik. Van oudsher staat het gebouw in de stad bekend als ‘de Bouwkunde’, vandaar de naam Theater Bouwkunde.

naar boven

Verhuur

Restaurant Bouwkunde kan voor speciale gelegenheden ook over de Theaterzaal beschikken. Die kunnen we omtoveren tot exclusieve feestruimte. Voor een personeelsfeest, bijzondere verjaardag, bruiloft of reünie. In overleg stellen we een programma op maat samen. Met of zonder eten, muziek of optredens. Altijd met onze zorg en aandacht voor sfeer en kwaliteit.

Voor informatie over de zaalhuur kun je contact opnemen met Heleen Boom of Pieter van de Pavoordt: info@restaurantbouwkunde.nl.

naar boven

Kaartverkoop

Kaarten kun je het gemakkelijkst via onze website kopen. Je kunt online betalen via iDEAL (internetbankieren) en/of met de Podium Cadeaukaart. Je ontvangt dan je e-tickets per mail. Je kunt de tickets printen, maar we kunnen de streepjescode ook scannen vanaf je mobiele telefoon.

Aan de kassa van het theater kun je op de avond zelf ook je kaarten kopen. Wij adviseren je eerst op internet te kijken of er nog kaarten zijn. Aan de kassa kun je alleen met pin betalen. Ook accepteren wij de Podiumcadeaukaart en natuurlijk onze eigen Bouwkunde Cadeaubon.

Dagkassa

Overdag kun je elke werkdag terecht bij onze dagkassa. Let op! Deze bevindt zich in Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78.

We helpen je graag tijdens de volgende openingstijden:

★ Maandag van 11 tot 16 uur
★ Dinsdag van 11 tot 13 uur
★ Woensdag van 11 tot 13 uur
★ Donderdag van 11 tot 16 uur
★ Vrijdag van 11 tot 13 uur

Reserveren via de telefoon of e-mail is al ruime tijd niet meer mogelijk, omdat gebleken is dat meer dan 10% van de gereserveerde kaarten niet opgehaald worden. Mocht je na je aankoop onverhoopt niet kunnen, dan kun je tot een werkdag van te voren annuleren. Mail dan naar info@theaterbouwkunde en vermeld je IBAN. Je ontvangt dan het geld van de kaarten terug op je rekening.

Kortingen

1. Je betaalt de aangegeven kortingsprijs op vertoon van Vriendenpas, CJP-pas, HBO- of universiteitspas.

2. Kortingen worden niet met terugwerkende kracht verleend.

3. Bij een bestelling van zes voorstellingen of meer, krijg je van onze programmeur een verrassingsvoorstelling gratis! Om je te belonen voor je nieuwsgierigheid en je gretigheid naar theaterbezoek, doen wij je graag een voorstelling cadeau.

Hoe werkt het? Je bestelt via de website minimaal zes voorstellingen. Wij vissen je bestelling uit ons ticketsysteem en je krijgt een mailtje met de keuze uit drie voorstellingen waarvan Sanne (de programmeur) denkt dat ze bij je smaak passen. Vervolgens mailt zij je de keuze en ze regelt de vrijkaart(en) voor je!

Vanaf één minuut voor aanvang van de voorstelling zijn overgebleven kaartjes met een HBO- of CJP-pas te koop voor de helft van de normale prijs. Dit geldt niet voor concerten van het MJO en verhuurvoorstellingen. Verschillende kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

naar boven

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Met de auto:
· A1 afslag Deventer
· Centrum aanhouden
· Na de sluizen stoplichten links (bordje Theater Bouwkunde)
· Langs de Ijssel blijven, na voetveer 3e straat: Muggenplein rechts (bordje Theater Bouwkunde)
· Einde rechts: Noordenbergstraat
· Eerste links: Klooster

Enkele parkeersuggesties:

Centrumgarage (achter de Hema, zo’n 10 minuten lopen naar ons theater)
– Nachttarief van 19.00-07.00u  € 0,50 per uur

Parkeergarage Stadspoort, op de hoek van de Gibsonstraat / Binnensingel
– Avondtarief 19:00-22.00u  € 1,- per uur
– Nachttarief 22:00-7:00u  € 0,50 per uur

Van Twickelostraat
– maandag t/m zaterdag 09.00-22.00u  € 1,88 per uur

Nieuwe Markt
Tarief maandag t/m zaterdag:
– dagtarief tussen 9:00-20:00 uur € 2,50 per uur, na 120 minuten € 5,- per uur
– avondtarief 20:00-22.00 uur € 2,50 per uur

Je kunt gratis parkeren op De Worp. Het pontje vaart tot 23:00u, een retourtje kost € 1,60.

 

Of kijk op www.vvvdeventer.nl/nl/site/parkeren-in-centrum
Klik hier voor de flyer van Gemeente Deventer over betaald parkeren.

Lopend vanaf station Deventer (10 minuten):
· Uitgang centrum
· Singel oversteken
· Alsmaar rechtdoor: Singelstraat, Sijzenbaan, Achter de Broederen, Engestraat, Stromarkt
· Voorbij de nieuwe bibliotheek rechtsaf: Papenstraat
· Eerste straat links: Klooster

naar boven

Vrijwilligers

Zonder de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers zouden de activiteiten van Theater Bouwkunde niet kunnen plaatsvinden. Voor onder meer bar- en kassadiensten en promotionele en technische werkzaamheden zijn zij onmisbaar voor onze organisatie.

Op dit moment is ons vrijwilligersbestand op peil. Wij nemen daarom geen nieuwe vrijwilligers aan. Wel kunnen we je op een reservelijst plaatsen. Voor informatie kun je ons mailen: info@theaterbouwkunde.nl.

Subsidie en sponsoring

Theater Bouwkunde ontvangt subsidie van de gemeente Deventer, Provincie Overijssel en Fonds Podiumkunsten.

Daarnaast leveren diverse bedrijven een bijdrage aan onze organisatie met advertenties in onze brochure.

naar boven

ANBI

Theater Bouwkunde is onderdeel van de stichting MIMIK. MIMIK is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Culturele Instelling (CI) (RSIN 8198860899). MIMIK valt hiermee onder de per 1-1-2012 vastgestelde fiscale faciliteiten voor een ANBI-CI. Giften zijn dan ook aftrekbaar van je belastbaar inkomen.

Naam van de instelling: Theater Bouwkunde

Statutair bekend als: stichting MIMIK

Kamer van Koophandel: 08181189

Fiscaal nummer: 8198.86.099

Stichting Theater Bouwkunde en Stichting filmhuis De Keizer zijn per 1 september 2018 middels fusie opgegaan in de stichting MIMIK.

Doelstelling

Het tot stand brengen van een theater annex filmhuis in Deventer;
Het inrichten van een organisatie welke het beoogde theater annex filmhuis exploiteert;
Het gedurende de ontwikkeling- en oprichtingsfase van het theater annex filmhuis verrichten van alle daartoe noodzakelijke activiteiten.

Bestuurder: Rob van den Hove

Raad van toezicht:

Frans Smulders – voorzitter
Damy Colon – penningmeester
Jacolien Eijer-de Jong – lid
Babette Mulder – lid
Karin Obdeijn – lid
Cristien Bensink – lid
Johan Bunt – lid

Beloningsbeleid

De bestuurder ontvangt geen vergoeding voor zijn bestuurswerkzaamheden. Werknemers van de stichting MIMIK worden beloond conform CAO Nederlandse podia.

Bedrijfsplan MIMIK ANBI

Meer informatie vind je hieronder in een aantal pdf-bestanden:

Over de geefwet
Begroting 2019