Skip to Content

Tsead Bruinja & Zea

Tsead Bruinja (1974) debuteerde in 2000 met de Friestalige bundel De wizers yn it read/ De wijzers in het rood. Hij werkt regelmatig samen met beeldend kunstenaars, typografen en vormgevers. Vanaf 2012 is Bruinja werkzaam als docent aan de opleiding Creative Writing te Arnhem.

Bruinja’s bundels werden genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs, de Ida Gerhardtpoëzieprijs en de Obe Postmapriis. Zijn meest recente bundels zijn Binnenwereld buitenwijk natuurlijke omstandigheden (2015) en Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok (2018).

Vandaag treedt hij samen op met Zea, het solo project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (1974). De Boer is de zanger en de gitarist van The Ex. Met een minimale set up van gitaar, zang en een sampler creëert Zea een maximale eenmanswagen die over de hele wereld rijdt en overal zijn liedjes, ritmes en bijzondere teksten achterlaat.

De Boer schrijft vetvrije liedjes dit zich als een object in de ruimte weten te vestigen. Je kunt er naar kijken en ze tussen de mensen inzetten. Je kunt ze mee naar huis nemen en aan de gevel hangen. En als Zea gas geeft dan duwen de songs je naar de vrije ruimte om te dansen.

foto: Andy Moor

 

21:15 uur        Athenaeumtuin

22:00 uur        Avicennatuin

22:15 uur        Signeren