Skip to Content

PROGRAMMA

Nieuws

★ Het Tuinfeest is uitverkocht! ★

De entreekaarten zijn uitverkocht! Als je al entreekaarten hebt, is het wel mogelijk om nog buffetkaarten te kopen! Voor buffetkaarten klik je hier…

 

★ Bijzondere samenwerking met Zorggroep Solis ★

Tijdens Het Tuinfeest worden er in de Athenaeumbibliotheek acht verhalen ten toon gesteld van bewoners van Solis met dementie. Samen met geestelijk verzorgers Anne Nipius en Miek den Daas hebben de bewoners aan de hand van een mooie, karakteristieke foto, een verhaal verzonnen. In die verhalen zie je de identiteit van de bewoners terug. Door met de foto en het verhaal bezig te zijn, gaven de bewoners uiting aan wat voor hen belangrijk is in hun leven. Denk aan de kleinkinderen, natuur of hun vroegere werk.

Deze mini-expositie blijft na Het Tuinfeest nog een maand hangen en is daarmee ook te bezichtigen voor mensen die niet naar Het Tuinfeest gaan.

Met dank aan de Athenaeumbibliotheek voor het beschikbaar stellen van de ruimte!

★ Het blokkenschema staat online!★

Klik hier voor het Blokkenschema…
Je kunt hier het complete programmaboekje downloaden als PDF.

 

Algemeen

Het programma van Het Tuinfeest weerspiegelt de ontwikkelingen in de hedendaagse poëzie. Gevestigde namen worden uitgenodigd, maar ook opvallende debutanten worden aan het publiek voorgesteld. Op Het Tuinfeest staat de dichtkunst centraal. Er is een bescheiden muzikaal programma, maar altijd zoeken wij naar de verbintenis met taal en poëzie.

naar boven

Muziek / Performance

Jules Deelder & Boris van der Lek
Kamagurka
Theatergroep Flint
Beatrice van der Poel & Reinier Scheffer
Jawa Manla
A Mili
Mr. Weazley

★ En de theaterzaal is in handen van De Nieuwe Oost en vertrekkend stadsdichter Wibo Kosters!

naar boven

Deventer Verhaal

Het complete programma is bekend!

Ook dit jaar is de samenwerking gezocht met Deventer Verhaal, Bibliotheek Deventer en Historisch Centrum Overijssel. In de Athenaeumbibiliotheek zijn verschillende optredens rondom het thema:

Heldinnen in de dichtkunst

Deventer Verhaal, de Bibliotheek Deventer en Historisch Centrum Overijssel organiseren gezamenlijk een vijftal optredens in het kader van het thema ‘Heldinnen in de dichtkunst’. In de Athenaeumbibliotheek presenteren vrouwelijke dichters en letterkundigen poëtische heldinnen uit heden en verleden die voor hen een bron van inspiratie zijn. Naast het werk van hun heldinnen dragen ze voor uit eigen werk en worden liederen ten gehore gebracht. Deze ‘binnentuin’ van het Tuinfeest wordt gepresenteerd door Alice van Diepen, directeur de Bibliotheek Deventer en Garrelt Verhoeven, directeur Deventer Verhaal.

★ 18:45 uur Esther Jansma
★ 19:30 uur Ellen Deckwitz
★ 20:15 uur Maxime Garcia Diaz
★ 20:45 uur Olga van Marion
★ 21:15 uur Johanneke ter Stege