Skip to Content

Info

Algemeen

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Dit jaar wordt Het Tuinfeest gehouden op zaterdag 3 augustus.

Toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters lezen hun gedichten en het publiek leert debutanten kennen. Een muzikaal programma zorgt voor de luchtige noot. In de theaterzaal van Theater Bouwkunde kunnen nieuwe presentatievormen van poëzie ontdekt worden.

Het programma begint om 16:00 uur. De kassa is geopend om 15:00 uur. Het festival duurt tot 24:00 uur.

Het programma van Het Tuinfeest weerspiegelt de ontwikkelingen in de hedendaagse poëzie. Gevestigde namen worden uitgenodigd, maar ook opvallende debutanten worden aan het publiek voorgesteld.  Op Het Tuinfeest staat de dichtkunst centraal. Er is een bescheiden muzikaal programma, maar altijd zoeken wij naar de verbintenis met taal en poëzie.

Eten & Drinken

Een feest is geen feest zonder dat u goed kunt eten en drinken. Restaurant Bouwkunde verzorgt een smaakvol buffet, bestaande uit een voorgerecht en een hoofdgerecht.
U kunt buffetkaarten (voor- en hoofdgerecht) los kopen.
Daarnaast zijn er op het terrein diverse barretjes waar u onder andere een goed glas wijn kunt bestellen.
Binnenkort volgt hier het menu!

naar boven

Huisregels

1. Geen paraplu’s open tijdens de optredens.

2. Eten en drinken is op het terrein te verkrijgen. Neem dus geen eigen eten en drinken mee.

3. Honden worden niet toegelaten op het festivalterrein.

4. Betreden van het terrein is op eigen risico.

naar boven

Routebeschrijving & Parkeren

Deventer Boekenmarkt en parkeren
In verband met Deventer Boekenmarkt op zondag 4 augustus, is de binnenstad van Deventer met de auto moeilijk te bereiken vanaf 2 augustus 15:00 uur. Wij raden u aan met het openbaar vervoer te komen.

Route voor voetgangers
U neemt in het station de uitgang ‘centrum’. U steekt het stationsplein recht over, en loopt de weg recht tegenover het station in.
Alsmaar rechtdoor: Singelstraat, Sijzenbaan, Achter de Broederen, Engestraat, Stromarkt.
Op de Stromarkt slaat u ter hoogte van Banketbakkerij Lentelink rechtsaf, de Nieuwstraat in.
De eerste mogelijkheid links is de Tibbensteeg. U ziet een Tuinfeestvlag hangen.

Route voor auto’s
Komt u toch met de auto, neem dan vanaf de A1 de afslag 23 richting Deventer. Sorteer links voor en volg de borden ‘centrum’. U komt vanzelf de borden P-route tegen.
Of kijk voor de route op Google Maps.

naar boven

Vrijwilligers

Het Tuinfeest kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van meer dan 100 vrijwilligers. In de voorbereiding, de opbouw, tijdens het festival en natuurlijk bij het opruimen helpen ieder jaar veel vrijwilligers.
Wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar Sanne.

naar boven