Skip to Content

Het Tuinfeest 2020 gaat niet door…

We hebben met veel pijn in ons hart besloten dat we de komende editie van Poëziefestival Het Tuinfeest niet door laten gaan. Veiligheid voor onze bezoekers, artiesten, leveranciers, vrijwilligers en medewerkers staat voor ons voorop.

Het Tuinfeest staat bekend om haar intieme optredens en met de anderhalve meter maatregelen zou de bijzondere sfeer totaal anders zijn dan voorgaande jaren. Daarnaast speelt een praktisch probleem ons parten. We weten nu niet of we Het Tuinfeest überhaupt mogen organiseren en hoeveel bezoekers we mogen toelaten op het terrein. We kunnen nu geen verplichtingen aangaan en dat betekent dat er geen Tuinfeest zal zijn in 2020.

We hopen op jullie begrip en natuurlijk gaan we er vanuit dat we volgend jaar in de zomer er samen met jullie een onvergetelijke editie van gaan maken. Lieve vrienden, blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

************

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen.

Toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters lezen hun gedichten en het publiek leert debutanten kennen. Een muzikaal programma zorgt voor de luchtige noot. In de theaterzaal van Theater Bouwkunde kunnen nieuwe presentatievormen van poëzie ontdekt worden. Restaurant Bouwkunde verzorgt een smakelijk tweegangen buffet.