Skip to Content

Viking Film & Theater

★ Nieuws: Korte film over de bouw en de bodemschatten Viking Film & Theater

We kunnen verder! De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om door te gaan met de bouw van Viking Film & Theater aan de IJssel. Er is brede steun voor het samengaan van Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde in één gebouw. De bodem ligt en de bouw kan door. De medewerkers en vrijwilligers bouwen ondertussen verder aan één nieuwe organisatie. Wij hebben er zin in!

Hier ziet u een korte film (gemaakt door Bureau Beeldtaal) over de bijzondere fundering. Ook krijg je in het filmpje informatie over de bodemschatten die op de bouwplaats gevonden zijn. En of er ook echt een Vikingschip ligt…?

Meer informatie over Viking Film & Theater vindt u op deze speciale bouwsite.

 

★ Nieuws: Korte film over het hoe en waarom van Viking Film & Theater

Viking Film & Theater opent in 2019 zijn deuren! Tot aan de opening brengen we je zo nu en dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van een korte film gemaakt door Bureau Beeldtaal.

Meer informatie over Viking Film & Theater vindt u op deze speciale bouwsite.

 

★ Nieuws: Open brief aan Stentor en gemeenteraad

Naar aanleiding van een stroom van berichtgeving over Viking Film & Theater in de krant hebben we een open brief aan De Stentor gestuurd. Deze vindt u hieronder:

Open brief aan de Stentor en gemeenteraad Deventer

Wij betreuren de eenzijdige insteek van de redactie en het ontbreken van wederhoor en reacties van toekomstige gebruikers als het gaat om het gebruik en de exploitatie van het gebouw. Wij merken dat dit tot misverstanden en vragen leidt, vandaar deze brief.

Volgens de planning wordt ons nieuwe theater eind 2018 bouwkundig opgeleverd. Daarna gaan we inrichten en verwachten we rond april 2019 open te gaan voor ons publiek. We hebben er enorm veel zin in!

Meer informatie over Viking Film & Theater vindt u op deze speciale bouwsite.