Skip to Content

Restaurant Bouwkunde in de gidsen

Bib Gourmand

Onze vermelding in de Bib Gourmand gids 2014 van Michelin

De 261 beste eetadressen van de Benelux voor minder dan € 35

‘Bistro met wijnkennis’

Restaurant in een theater (1e verdieping), in een pittoreske wijk vlak bij het monumentale raadhuis. De goede prijs-kwaliteitsverhouding is hier overduidelijk. U kunt ze zelf gaan ervaren als u er het scherp geprijsde driegangmenu neemt dat trots ‘Bib Gourmand-menu’ wordt genoemd. De gerechten zijn in elk geval niet alledaags en eenvoudig. De ambiance heeft iets weg van een moderne brasserie (golvend plafond, moderne schilderijen) en er is zelfs een heerlijk terras een de voorkant. De patron staat achter het fornuis. Zijn vrouw doet de wijn, een vakgebied waar ze helemaal haar mannetje in staat. Vertrouw dus gerust op haar advies.

We ontvingen 2 van de drie bestekjes voor comfort en een druiventrosje voor een bijzonder interessante wijnkaart.

 

gault_millau

Onze vermelding in de GaultMillau gids 2014

Restaurant op de begane grond en theater op de bovenverdieping. Leuke zaak, sfeervol en informeel, eenvoudig maar gezellig ingericht. Relatief beperkte keuze aan gerechten, seizoensgebonden, eerlijk en goed klaargemaakt. Vrijwel alle basisproducten zijn duurzaam, artisanaal en uit de regio. Vinologe Heleen Boom verrast vaak met mooie en originele wijnen.

We krijgen in de gids 12 punten, een hartje voor lievelingsadres, een smiley voor de  verhouding prijs-/ kwaliteit- plezier en ook heeft men het groene symbooltje toegekend (een varkentje afgeleid van het logo van Stichting Varkens in Nood). Dit is een symbool voor restaurants die bijzonder hoog scoren op het gebied van duurzame vis, vlees en zuivelproducten.
Ook worden we beloond met het wijn/spijs-symbool, voor goed toegelichte wijnadviezen op maat, verrassende wijnarrangementen en de keuken en de bediening zijn perfect op elkaar ingespeeld.

 

Grootspraak

Onze vermelding in Grootspraak 2014

De énige restaurantgids voor wijnliefhebbers – Perswijn, het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland

Heerlijk sfeervol theater-restaurant, en niet alleen voorafgaand aan een voorstelling, maar ook om een avond lekker te eten. Goed bereide gerechten uit de internationale keuken. Stevig, rustiek maar ook met de nodige verfijning. Het wijnarrangement is uitstekend. Voortreffelijke, inmiddels behoorlijk uitgebreide wijnkaart, met een zeer vriendelijk prijsniveau. Sommelier Heleen Boom snapt dat de gasten dan graag nog een mooie fles bestellen. Goede keuzes in alle streken, bijvoorbeeld ook voorteffelijk Zuid-Afrikaans. Heerlijk voor de wijnliefhebber. Het hartje staat hier niet voor niets.

Van deze gids ontvangen wij een 7, een Hartje (lievelingsadres) en 4 van de 5 Druiventrosjes. De trosjes staan voor een heerlijke wijnkaart, veel keuze in het goedkopere segment en daarnaast spannende verleidingen.

 

Links

Belangrijke leveranciers van ons restaurant

Boerderij Lindenhoff
Brood van Menno

Overnachten in Deventer

Het IJsselhotel
Hotel De Leeuw

Hotel De Vischpoorte
Bed & Breakfast Het Papenhofje
Het Gildehotel

 

Restaurantwebsites

Iens.nl
Eet.nu
SeatMe.nl
Dinnersite.nl
Tripadvisor.nl
Gault Millau
Michelin – Bib Gourmand
Grootspraak – Perswijn