Skip to Content

Restaurant Bouwkunde is de huiskamer van Deventer. Het is het restaurant op de begane grond van Theater Bouwkunde waar je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eet met een goed glas wijn erbij.

Chef Pieter van de Pavoordt en zijn sous chef Nickey Vlierhuis werken  zo veel mogelijk met duurzame en biologische ingrediënten. Er wordt stoer gekookt,  smaak staat altijd voorop. Restaurant Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom.

Voor Pieter en Heleen is eten een sociaal gebeuren dat vooral lekker en gezellig moet zijn. Die sfeer vind je terug in restaurant Bouwkunde.

lees verder…

Reserveren

Wilt u plaatsen reserveren in ons restaurant?

Theaterprogramma


01/08: - Poëziefestival Het Tuinfeest

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws uit ons restaurant.

Nieuws

Kadobonnen

Beste  gasten van ons restaurant

Wij leven in surrealistisch tijden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk  dat u en wij gezond blijven.

Afgelopen week en weekend hadden wij de bezetting van ons  restaurant al op 50% gezet zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar kon zitten en toch kon genieten van een gezellige en smakelijke maaltijd. 

Het werden toch heel gezellige avonden en een leuke zondagmiddag.

De mededeling van het kabinet dat wij dicht moesten kwam, al hadden we het verwacht, toch nog  als een donderslag bij heldere hemel. Laat er geen misverstand over bestaan , wij vonden het helemaal terecht. Tegelijkertijd kwam er een grote schrik, hoe moet het met ons personeel, hoe moet het met onze vaste lasten en verplichtingen.

Een restaurant met 5 vaste medewerkers hoort natuurlijk absoluut bij het  kleinbedrijf van een  hele grote economische sector. 

Vanuit diverse en soms heel onverwachte hoeken stroomden berichtjes binnen met de vraag hoe men ons kon helpen.  Wij kunnen u zeggen dat het echt heel hartverwarmend is als dat gebeurt. Want natuurlijk liggen we te piekeren hoe wij deze ongekende situatie  gaan overleven.

Wij zijn niet zo van iets vragen en niks terug geven. Dus hebben wij het volgende bedacht. 

We gaan kadobonnen verkopen aan mensen die iets willen doen voor ons. Die bon is dan later in te wisselen als wij weer open mogen. Daar zijn wij een beetje mee geholpen en eer staat u nog een leuke avond  of luie zondagmiddag te wachten. Voel u niet verplicht maar mocht u willen doen dan vinden wij dit een mooi gebaar. 

Stuur dan email naar info@restaurantbouwkunde.nl met uw adresgegevens en het bedrag dat u zou willen uitgeven. Wij en ons team zijn u zeer erkentelijk.

Via dit emailbericht kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief in ons restaurant. We zien u gauw terug en dan staan we klaar met nieuwe gerechten en voldoende wijnen want staan natuurlijk niet stil de komende tijd.

Hartelijke groet

Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt en team

Restaurant Bouwkunde heeft de Bib Gourmand weer ontvangen.

Trots en blij zijn wij dat wij de Bib Gourmand voor de 10e keer hebben ontvangen. Michelin geeft deze onderscheiding aan restaurants met een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding. Die een drie gangenmenu voor maximaal € 37 aanbieden. In Nederland zijn er ongeveer 124 restaurants met deze onderscheiding. Wij vinden het een eer dat wij in deze rij mogen staan. Een aparte vermelding krijgen wij voor onze wijnkaart, ook dat stemt tot tevredenheid omdat wij ons daar graag mee onderscheiden. Heleen en Sjoerd zijn continu op zoek naar mooie betaalbare parels in het enorme wijnaanbod en natuurlijk mogen ook grote namen niet ontbreken op onze wijnkaart.

Naast de Bib Gourmand gids heeft ook het blad Lekker ons restaurant opgenomen in de beste 500 restaurants van Nederland.

wij hopen natuurlijk dat u als gast net zo tevreden bent als de gidsen en bladen want voor u koken wij natuurlijk.

 

Gault&Millau Wijnkaart van het jaar!

Ons restaurant wint de award voor de Wijnkaart van het Jaar 2018 Volgens GaultMillau.

Een plek waar wijn sterk verbonden is met cultuur, zo omschrijft Jan Sebastiaan van Lissum op het podium Restaurant Theater Bouwkunde in Deventer. Heleen Boom: “Wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wijn is plezier. Alles in het leven moet je het beste proberen te doen. De beste wijn drinken voor de prijs die jij je kunt veroorloven. Zo staan wij in het leven. Maximaal genieten voor elke gast en elke portemonnee.”

Lees hier het hele artikel van Misset Horeca…

Lees hier het bericht van Gault&Millau…

Volgens Michelin én Gault Millau

En ook dit jaar behoren we volgens Michelin én Gault Millau tot de beste restaurants van Nederland!

Michelin beloont ons voor de zesde keer op rij met de Bib Gourmand: “De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Bij de vermelde restaurants zijn prijs, kwaliteit en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Michelin geeft ons naast een goede beoordeling voor ons eten ook een goede beoordeling van  de wijnkaart en de wijnkennis die Heleen in huis heeft. Dit laten zij zien door een druiventrosje als symbool bij de beoordeling toe te voegen.

Gault Millau beoordeelt ons restaurant op een groot aantal punten positief middels hun symbolen. De prijs kwaliteit en plezier  wordt geroemd, zij geven ons een hartje, dat betekent dat het restaurant voor de inspecteurs tot de lievelingsadresjes gerekend wordt. Ook wordt onze wijnkaart als uitstekend beoordeeld en is men van mening dat er ter zake kundige wijn spijs adviezen gegeven worden. Ook wordt afzonderlijk vermeld dat wij met veelal biologische producten werken.
Waarderingscijfer 13 = Brasserie of restaurant van een eerlijk tot interessant niveau.

 Uiteraard zijn wij  ontzettend blij met deze positieve beoordelingen.

Restaurant Bouwkunde in Superlijst van Misset Horeca

Misset Horeca maakt na het uitkomen van de vier toonaangevend restaurantgidsen: Michelin, Gault Millau, Lekker en Grootspraak altijd de balans op en stelt dan de superlijst samen van ruim 300 restaurants. Zij doen dit door de verschillende scores in de diversen gidsen naast elkaar te leggen. In deze superlijst staan twee restaurants uit Deventer. Restaurant Bouwkunde staat als eerste Deventer bedrijf genoemd op de 154ste plaats.

In drie van de vier toonaangevende restaurantgidsen die Nederland rijk is krijgt ons restaurant een vermelding. In de Bib Gourmand-gids van Michelin, in Gault Millau én in Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, worden wij geroemd om onze wijnkaart en de wijnkennis die in huis is. Ook vinden alle drie de gidsen dat de prijs-kwaliteit er goed is. Het restaurant behoort tot de lievelingsadresjes van Gault Millau en Grootspraak.

Prachtige recensie in NRC voor ons restaurant

Wij ontvingen  een prachtige recensie in NRC! We krijgen een 8 van recensent Joël Broekaert.
“Bij restaurant Bouwkunde in Deventer wordt lekker gekookt en kundig geschonken.”
“Wanneer je het menu openslaat is het direct duidelijk dat dit niet zomaar een eetgelegenheid is waar je voor de voorstelling even snel een steak frites komt weghakken. Er zitten verrassend leuke dingen tussen, zoals ceviche van schelvis en wang van Baambrugs big in het theatermenu . En verder procureur van Gasconnekalf, wilde eend, lamstongetjes, rode poon met kokkels. De wijnkaart beslaat zeven kantjes.”
“Klassiek zonder pretentie, soms een elementje te veel, solide gerechten met smaak bereid, uitstekende wijnen”
Klik hier om de hele recensie te lezen.

Baambrugs big

Dit is het Baambrugs Big. Pieter en onze souschef Nickey maken van het vlees een heerlijk gerecht. Krokant gebraden buik, een stukje gebraden filet, witte bonen met salie, gepofte rode biet, spinazie en saus van spinazie. Een glas spätburgunder erbij en smullen maar.

Big

In de NS Cityspecial!

Theater en Restaurant Bouwkunde staat prachtig vermeld in de extra editie van Spoor van de NS – Cityspecial. Deventer in de spotlights!

NS cityspecial

De 50 invloedrijkste wijnmensen

Wij wisten het allang, maar Heleen is door Wine Life (tijdschrift voor wijnliefhebbers) uitgeroepen tot een van de 50 invloedrijkste wijnmensen. En nee, ons theaterrestaurant bevindt zich niet in Apeldoorn… En ja, Heleen poetst inderdaad wel eens de wc ;-)Wijn 2