Skip to Content

Restaurant Bouwkunde is de huiskamer van Deventer. Het is het restaurant op de begane grond van Theater Bouwkunde waar je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eet met een goed glas wijn erbij.

Chef Pieter van de Pavoordt en zijn sous chef Nickey Vlierhuis werken  zo veel mogelijk met duurzame en biologische ingrediënten. Er wordt stoer gekookt, maar nooit grof en smaak staat altijd voorop. Restaurant Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom.

Voor Pieter en Heleen is eten een sociaal gebeuren dat vooral lekker en gezellig moet zijn. Die sfeer vind je terug in restaurant Bouwkunde.

lees verder…

Reserveren

Wilt u plaatsen reserveren in ons restaurant?

Theaterprogramma


22/09: - Ricky Koole & Ocobar
23/09: - Hans Dorrestijn & Friends
24/09: - Malou van Sluis
29/09: - Gerard van Maasakkers
30/09: - Het Debuut

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws uit ons restaurant.

Nieuws

Restaurant Bouwkunde in Superlijst van Misset Horeca

Afgelopen anderhalve maand zijn alle restaurantgidsen uitgekomen. Ons restaurant wordt hierin erg goed gewaardeerd. Zo staat het restaurant onder andere in de Superlijst van Misset Horeca.

Misset Horeca maakt na het uitkomen van de vier toonaangevend restaurantgidsen: Michelin, Gault Millau, Lekker en Grootspraak altijd de balans op en stelt dan de superlijst samen van ruim 300 restaurants. Zij doen dit door de verschillende scores in de diversen gidsen naast elkaar te leggen. In deze superlijst staan twee restaurants uit Deventer. Restaurant Bouwkunde staat als eerste Deventer bedrijf genoemd op de 154ste plaats.

In drie van de vier toonaangevende restaurantgidsen die Nederland rijk is krijgt ons restaurant een vermelding. In de Bib Gourmand-gids van Michelin, in Gault Millau én in Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, worden wij geroemd om onze wijnkaart en de wijnkennis die in huis is. Ook vinden alle drie de gidsen dat de prijs-kwaliteit er goed is. Het restaurant behoort tot de lievelingsadresjes van Gault Millau en Grootspraak.

Volgens Michelin én Gault Millau

En ook dit jaar behoren we volgens Michelin én Gault Millau tot de beste restaurants van Nederland!

Michelin beloont ons wederom met de Bib Gourmand: “De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Bij de vermelde restaurants zijn prijs, kwaliteit en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Michelin geeft ons naast een goede beoordeling voor ons eten ook een goede beoordeling van  de wijnkaart en de wijnkennis die Heleen in huis heeft. Dit laten zij zien door een druiventrosje als symbool bij de beoordeling toe te voegen.

Gault Millau beoordeelt ons restaurant op een groot aantal punten positief middels hun symbolen. De prijs kwaliteit en plezier  wordt geroemd, zij geven ons een hartje, dat betekent dat het restaurant voor de inspecteurs tot de lievelingsadresjes gerekend wordt. Ook wordt onze wijnkaart als uitstekend beoordeeld en is men van mening dat er ter zake kundige wijn spijs adviezen gegeven worden. Ook wordt afzonderlijk vermeld dat wij met veelal biologische producten werken.
Waarderingscijfer 12 = Brasserie of restaurant van een eerlijk tot interessant niveau.

 Uiteraard zijn wij  ontzettend blij met deze positieve beoordelingen .

Prachtige recensie in NRC voor ons restaurant

Wij ontvingen  een prachtige recensie in NRC! We krijgen een 8 van recensent Joël Broekaert.
“Bij restaurant Bouwkunde in Deventer wordt lekker gekookt en kundig geschonken.”
“Wanneer je het menu openslaat is het direct duidelijk dat dit niet zomaar een eetgelegenheid is waar je voor de voorstelling even snel een steak frites komt weghakken. Er zitten verrassend leuke dingen tussen, zoals ceviche van schelvis en wang van Baambrugs big in het theatermenu . En verder procureur van Gasconnekalf, wilde eend, lamstongetjes, rode poon met kokkels. De wijnkaart beslaat zeven kantjes.”
“Klassiek zonder pretentie, soms een elementje te veel, solide gerechten met smaak bereid, uitstekende wijnen”
Klik hier om de hele recensie te lezen.

Start bouw Viking Film & Theater

Het is zover! Viking Film & Theater gaat gebouwd worden! Het oude pand is gesloopt en zeer binnenkort zullen de eerste bouwwerkzaamheden plaats gaan vinden. U kunt alles volgen via de website: www.vkng.nl/bouw. Viking is ook al te volgen op Facebook.

Baambrugs big

Dit is het Baambrugs Big. Pieter en onze souschef Nickey maken van het vlees een heerlijk gerecht. Krokant gebraden buik, een stukje gebraden filet, witte bonen met salie, gepofte rode biet, spinazie en saus van spinazie. Een glas spätburgunder erbij en smullen maar.

Big

In de NS Cityspecial!

Theater en Restaurant Bouwkunde staat prachtig vermeld in de extra editie van Spoor van de NS – Cityspecial. Deventer in de spotlights!

NS cityspecial

De 50 invloedrijkste wijnmensen

Wij wisten het allang, maar Heleen is door Wine Life (tijdschrift voor wijnliefhebbers) uitgeroepen tot een van de 50 invloedrijkste wijnmensen. En nee, ons theaterrestaurant bevindt zich niet in Apeldoorn… En ja, Heleen poetst inderdaad wel eens de wc ;-)Wijn 2

Mooie vermelding in Gault Millau

Tekens GM

 

 

 

 

Hartje = Lievelingsadres van Gault Millau
Smiley = Gunstige verhouding prijs-kwaliteit-plezier
Druiventrosje = Uitstekende Wijnkaart
Bestekje = Goede aandacht voor wijn-spijs-combinaties
12 punten = Restaurant van een eerlijk tot interessant niveau

Bib Gourmand

Ook dit jaar heeft ons restaurant de Bib Gourmand behouden!

“Het concept van een keuzemenu onder de € 37, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden producten in de hoofdrol, is uitgegroeid tot een begrip. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Bij de vermelde restaurants zijn prijs, kwaliteit en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

De Bib Gourmand gids waardeert de wijnkaart van Heleen ook met een extra druiventrosje, een symbool dat staat voor een uitstekende en bijzondere wijnkaart.