Normaal € 7,50 incl. limonade
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 16 februari, 15:00 uur
Unieke Zaken
Zwart op wit (4+)

Het is een prachtige dag en twee poppenmakers maken in hun werkplaats twee houten poppen: meneer Swart en meneer De Witt. Zodra ze klaar zijn krijgen ze vragen in hun hoofd: Waar zijn ze? Wie zijn ze?

De Witt denkt dat ze gemaakt zijn, geknutseld, met naald en draad in elkaar gezet. Swart denkt daar heel anders over. Zoiets moois als hijzelf, of zoals De Witt, kan niemand maken. Zoiets volmaakt kan alleen maar ontstaan in de natuur. Swart zal het laten zien: ze hebben een boom nodig, water, spechten met een scherpe snavel, winter, heel veel winter en tenslotte donder en bliksem. Maar hoe komen ze daaraan? Daar weten ze wel raad op: alles wat er in de werkplaats te vinden is gebruiken ze: het kledingrek, paraplu’s, vulmateriaal, hout, broodmessen… Aan het eind van het onderzoek weten ze dat ze zijn ontstaan of toch niet?

Unieke Zaken maakt al jarenlang theaterproducties voor de jeugd. Over demeest recente producties (resp. De Avonturen Van Aardje Stapper, Spoor en Op Stapel) schreef de pers: “Bolten grossiert in hoeden, petten en pruiken en duikt van het ene personage in het andere. Hilarisch is zijn Vlaamse pinguin met boa en zwemflippers” (Volkskrant – mei 2012) “Knap huiskamerduet is bij tijd en wijle hilarisch” ( Volkskrant – februari 2011)

ZWART OP WIT is een heerlijke, grappige, soms hilarische zoektocht met poppen, muziek, spel, tekst, objecten en een ingenieus decor. Regie: Herman Bolten
Idee en spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch
Poppenontwerper / maker: Jochen Lange
Muziek: Peter Bolten, Gijs Steenbergen

Leeftijd 4 – 104 jaar

www.uniekezaken.nl