Zoutmus
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
inspeel
zaterdag 30 november, 20:30 uur
Zoutmus
Kuikens van beton

★★★★ Dagblad van het Noorden: “Volledige verplettering bij de muzikale theaterformatie Zoutmus”  …  “Het is aanlokkelijk, maar levensgevaarlijk om Zoutmus te verklaren tot een maf of waanzinnig gezelschap, puur omdat ze grossieren in absurdisme. Dan doe je hen kwaadaardig tekort op het vlak van artistieke power en de inventiviteit om een gesloten kader te doorbreken en het tegelijkertijd voelbaar te handhaven.”  …  “Vooral De Slak levert weergaloos theater op in een visueel verbijsterend nummer van de afgeplakt geketende Houk van Warmerdam.”

Klik hier voor een plaats op de wachtlijst…

OMA GOD! OMA GOD! …EN OPA GOD! KUIKENS VAN BETON SPEELT WEER!

Na drie jaar succes op het theaterfestival de Parade en na één jaar groot succes in het theater komt Zoutmus wéér naar het theater.

Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène waarbij iemand een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis. Zoutmus leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? De energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen.

 

Nog steeds geen verhaal, geen rode draad, geen boodschap. Wel ontsporende sketches en opwindende muziek. Dat zegt de Volkskrant tenminste. En het tasje van Ruth. Het illustere tasje van Ruth. Is Ruth een Jedi? Kan je dat zien aan zijn tasje?

Koop je kaarten nu! Voordat ze op zijn! >> Te laat!

 

 

★★★★ De Volkskrant:
“Totale gekte, zo zou je de voorstelling Kuikens van beton gerust kunnen omschrijven. We zien vijf jonge mannen die korte scènes spelen, afgewisseld met liedjes die zij als rockbandje live ten gehore brengen. Het is verwarrend, origineel, grappig. Soms lijken de mannen een klassieke sketch te beginnen, zoals wanneer een klant (Houk van Warmerdam) zijn kapotte stofzuiger terugbrengt bij een verkoper (Thijs Felperlaan). Maar ook deze scène neemt al gauw zo’n bizarre wending dat hij vrijwel nergens mee te vergelijken is.” Lees meer…

 

Credits
Tekst en spel: Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Jules Timmers, Mees van Warmerdam, Thijs Felperlaan
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Kostuumontwerp: Nola van Timmeren
Lichtontwerp: Neal Groot
Productie: Suzanne Klein