Zijlstra
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 10 april, 20:30 uur
Zijlstra
Ja!zzZijlstra

“een intiem, ingetogen en bij vlagen heerlijk swingend optreden”

Met de Trompettisten Miles Davis, Don Cherry, Zanger/Trompettist Chet Baker Thelonious Monk en Slauerhoff als roepende tegendraadse profeten dompelt Jazzdienaar Zijlstra zich, samen met zijn nieuw samengestelde kwintet, onder in een zee van ruimte, vorm en liefde voor de juiste timing, dat ene woord, op het juiste moment.

Wat is het snel gegaan! Twintig jaar Zijlstra met voorstellingen als Olie  &Rook, Tussen Den Oever & NY De Doorbraak, Stel je voor, Liefde & Dorpsgevoel, Samen in Zee, Kalm en Ruw, Geen Krimp, Gebed zonder band/Gered door de band….

Prrrachtig en daarom nu iets geheel anders…
Terug naar waar het ooit allemaal mee begon…
Jazz!

Jeroen Zijlstra heeft in de luwte van het afgelopen theaterseizoen zijn nieuwe teksten geënt op eigen jazz gerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie.

Kom het horen, kom het zien!

 

Over Jeroen Zijlstra:

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

 

De pers over Jeroen:

“Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.” – NRC