Wie Walvis
Normaal € 7,50
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 29 april, 15:00 uur
Wie Walvis
Blauw Gras (6+)

Een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.

Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. De schoorsteen rookt en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen. Wat zich ontspint is een spel van de familie tegenover het huis en zijn bewoner. Wie woont daar? Wat moet dat!? Weg ermee! Wat een rot herrie! De vreemdeling moet weten dat hij niet welkom is met zijn gekke geluiden en gewoontes en er wordt alles aan gedaan om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.

Credits Concept & tekst: Amarins Romkema
Regie: Albert Klein Kranenburg
Spel: Suzanne Bakker, Vincenzo Castellana, Stijn Hoes, Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz
Decor: Kees Works
Foto: Hester Den Boer
Met dank aan: Stadsherstel Amsterdam, Lise-Lott Kok, Willemijn Barelds

Quotes  
“Wie Walvis maakt voorstellingen die ambachtelijk goed in elkaar zitten: spel, muziek, beeld en tekst zijn kwalitatief in balans en ondersteunen samen de inhoud. Vaak kiest Wie Walvis voor een toegankelijk verhaal waaronder een bepaald thema ligt dat ze willen aansnijden. Dit laatste maakt het voor onze programmatie interessant en uitdagend omdat we – samen met het educatiemateriaal dat we ontwikkelen bij de voorstelling – via de (vaak humoristische) herkenning en aanspreekbaarheid van een verhaal een dieper thema kunnen aansnijden.”
Luana Bergmans (programmeur theater Kunstbalie)

“Kunstbalie heeft inmiddels al een hele geschiedenis met Wie Walvis. De voorstellingen ‘Yurko’, ‘Moustachio’, ‘Nichego’ zijn ontzettend goed ontvangen door het onderwijs (door leerlingen en docenten).”
Kunstbalie

“Wie Walvis brengt een echte theaterervaring met humor (zonder platvloersheid), beleving, poëzie en speelplezier wat direct op het publiek wordt overgebracht.”
Olivier de Jong (senior consulent programmering Kunstbalie)

www.wiewalvis.nl