Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Try out
vrijdag 28 maart, 20:30 uur
Beppe Costa
Vroeger was ik kosmonaut

Een muzikale reis terug in de tijd vol prachtige verhalen en heimwee naar de muziek, zijn moeder en het Italië van toen. Beppe groeide op in het Italië van de jaren 60. Een tijd die vooruitgang ademde, gesymboliseerd door de ontwikkeling van de ruimtevaart en de eerste kosmonaut rondom de aarde, Yuri Gagarin.

Alle jongetjes waren fan van Yuri en zijn afbeelding hing aan de muur van Beppe’s jongenskamer. In zijn dorp was iedereen zowel communist als rooms-katholiek en ideologie was nog geen scheldwoord. Een overzichtelijke en simpele wereld waarin Beppe op alles een antwoord had; toen hijzelf nog kosmonaut was.

Maar ook: heimwee naar de muziek uit zijn jeugd. Een reis langs alle muziekinstrumenten uit zijn leven, naar zijn oude moeder in Italië, die gewoon niet dood wil gaan, maar als het gebeurt zal hij er waarschijnlijk niet bij kunnen zijn. Beppe zoekt ‘n antwoord op prangende vragen als: Zou je terug willen naar Italië? Ben je eigenlijk katholiek opgevoed? Hoe is het mogelijk dat een man als Berlusconi zolang president is geweest? Wat doe je hier in dit kouwe kikkerland?

Beppe Costa, bekend muzikant, acteur en componist, speelt afwisselend bij Orkater, RO-theater, film en televisie (Ja Zuster, Nee Zuster (2002) Koefnoen, t Schaep met de 5 Pooten en Villa Achterwerk), heeft de fantastische band Meral’s Harem opgericht en gaat voor de tweede keer in zijn leven een soloprogramma maken, na `Een Blauwe Vrijdag’ uit 2009.

Tekst, muziek en spel: Beppe Costa
Begeleiding: Liet Lenshoek
Eindregie: Ira Judkovskaja

De pers over `Een blauwe vrijdag’:
`Zijn theatersolo is een charmante collage van liedjes, herinneringen, overpeinzingen en herkenbare beelden.’ (Telegraaf)
`Costa wisselt absurde anekdotes af met lyrische liedjes. Hij maakt muziek op een bijna onbegrensde verzameling instrumenten.’ (Volkskrant)
`Nederland gezien van binnenuit door iemand die er nog altijd van de buitenkant naar kijkt’ (Parool).

Dit is een Deventer Topstuk!