Volksoperahuis
Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziektheater
dinsdag 31 oktober, 20:30 uur
Volksoperahuis
Greaseman

Op Curaçao doet een verhaal de ronde. Een mysterieuze man doolt door de straten en maakt de buurt onveilig. Het is onmogelijk om hem te pakken te krijgen; zijn hele lichaam is ingesmeerd met olie, waardoor hij iedereen ontglipt. In de volksmond staat hij bekend als de ‘greaseman’.

Het Volksoperahuis en Teatro KadaKen uit Curaçao combineren het verhaal van deze mysterieuze man met het honderdjarig bestaan van de olieraffinaderij op het eiland. In de jaren ’80 werd deze door Koninklijke Shell voor 4 gulden van de hand gedaan aan de Curaçaoënaars. Het bedrijf houdt de bevolking in een wurggreep: de vervuiling van de fabriek is immens, maar zonder de raffinaderij zou het halve eiland zonder werk zitten.

In de muziektheatervoorstelling Greaseman keert een voormalig Shell-manager uit Nederland terug naar het eiland. Een Curaçaose vrouw confronteert hem daar met de spoken uit het verleden en het verhaal van de greaseman. De laatste keer dat hij gezien werd was in 1969, tijdens een opstand waarbij de halve stad in brand stond. Nu, anno 2017, duikt hij weer op. De voorstelling Greaseman vertelt een onverwacht actueel verhaal vol jazzy calypsoklanken, melancholieke steelpan en trompet en rake liederen.

Regie: Albert Schoobaar, Kees Scholten
Tekst: Jef Hofmeister, Albert Schoobaar
Spel: Kees Scholten, Norma Cova
Muziek: Jef Hofmeister (gitaar), Konkie Halmeyer (steelpan), Walther Muringen (trompet, percussie)
Videobeelden: Octavio Curiel
Licht: Gé Wegman
Decor: Robert van der Hoop