Via Rudolphi Producties
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
dinsdag 30 oktober, 20:30 uur
Via Rudolphi Producties
Het Debuut

My dinner with…  //  Tarik Moree en Tim Olivier Somer (Toneelacademie Maastricht
“Een fascinerende toneelpuzzel voor liefhebbers, een aanstekelijk acteerfeest voor iedereen.” -★★★★ Volkskrant

Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Een alledaagse situatie waarin Wally luistert naar André’s tot de verbeelding sprekende ervaringen en gedachten. Ze kijken kritisch naar wat het leven zou kunnen betekenen en geven verschillende visies op wat theater volgens hen is, was en kan zijn.

Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. Het stuk is opgedeeld in 15 verschillende scènes en aan iedere scène werken zij met een andere regisseur. Onder andere Marcus Azzini, Loek de Bakker, Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Theu Boermans, Alex Klaasen, Rob Ligthert, Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot, en Nina Spijkers verleenden hun medewerking!

Op deze manier bundelen zij met hun voorstelling uiteenlopende visies van diverse Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven.

“My dinner with… is een dialoog waarin twee mensen zoeken naar hoe vorm te geven aan het leven en hoe theater te maken. Eenzelfde zoektocht die wij als jonge makers doormaken. Soms willen we leven voor de kunst en soms willen we er zonder poespas gewoon even zijn.”

 

Recensies

“Een fascinerende toneelpuzzel voor liefhebbers, een aanstekelijk acteerfeest voor iedereen.” -★★★★ Volkskrant

“een heus acteerfestijn, waarin Moree en Somer zich met grote overgave en intelligentie aan compleet verschillende speelstijlen overgeven.” – Theaterkrant

“Het Debuut. Dat is een prijs met inhoud.” – de Volkskrant

“Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.” – de Volkskrant