Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
dinsdag 19 november, 20:30 uur
Vette dinsdag met Kees Hulst

Een onwaarschijnlijk, hilarisch en bijna catastrofaal theaterstuk.

De vijftigjarige chirurg Thomas Kleibeuker komt in een ziekenhuisbed bij zinnen. Uit een brei van hele en halve herinneringen reconstrueert hij de achter hem liggende tweeënzeventig uur. Drie etmalen waarin hij kriskras door het zuiden van het land reisde, op de vlucht voor de waarheid.

Die waarheid is dat hij tijdens een operatie weggevlucht is uit de operatiekamer. Na dertig dienstjaren sloeg bij een betrekkelijk onschuldige ingreep als het weghalen van een blinde darm plotseling de paniek toe. Tegen alle codes in liet hij de patiënte aan haar lot over. Een meisje even oud als zijn eigen dochter.

Hij heeft zijn operatieschort uitgetrokken en is zonder zich af te melden naar buiten gevlucht. Hij stort zich met hulp van heel veel drank en een louche tijdelijke metgezel in het delirium dat Vastenavond heet. Een onwaarschijnlijk, hilarisch en bijna catastrofaal relaas is het gevolg.

Thans staat voor u:

Zijne hogeropgeleidheid

Thomas Kleibeuker

Zijne zesmaalmodaalheid

Thomas, Elias, Johannes Kleibeuker

(De assistenten roepen mijn naam.

Ik constateer dat ik mij kennelijk heb omgekleed.

En kennelijk had ik de tegenwoordigheid van geest

om de brandtrappen te nemen)

 Spel: Kees Hulst (en studenten van de mimeopleiding)

Tekst: Peer Wittenbols Regie: Rob Ligthert

Trouw over de vorige voorstelling Honingjagers (*****): `Honingjagers is wrang en geestig, toegankelijk en ontregelend, ijzersterk gespeeld ook`.

www.viarudolphi.nl/www.wittenbolsschrijftligthertregisseert.nl