VERS & VUIG
Normaal € 10
Vrienden € 10
CJP/student € 10
Plaats reserveren in ons restaurant?
Festival
Festival
zaterdag 30 december, 20:30 uur
VERS & VUIG
Bekijk het eens van de zondige kant

Jonge Deventer muzikanten, kleinkunstenaars, dichters en schrijvers biechten hun zonden, misstappen en foutjes op. Om het jaar 2017 met een goed gevoel af te sluiten en 2018 met een schone lei te beginnen.
Of is het allemaal niet zo onschuldig en komen ze bij elkaar om inspiratie op te doen voor een nog veel avontuurlijker, brutaler en prikkelender nieuw jaar…

Kom zelf ook biechten, bekennen én ideeën opdoen!

 

Met optredens van:

★ Wibo Kosters – Stadsdichter van Deventer
★ Vera Bon – Singer songwriter
★ Robin Bleeker – Kleinkunstenaar
★ Sam van Middendorp – Schrijfster
★ Ischa den Blanken – Theatermaker en spoken word artiest
★ …

De presentatie is in handen van:

★ Twan Sallaerts

 


Wibo Kosters
Wibo Kosters begon ooit als liedjesschrijver, maar ontdekte daarnaast de poëzie. Tegenwoordig is hij stadsdichter van Deventer en lid van Krautrock-formatie de Rocking Waldo’s en poëziecollectieven Brommerdief en de Piggelmetten.
www.deventerdichter.nl / www.wibokosters.nl.

 


Vera Bon

Puur, persoonlijk en poëtisch. Vera Bon durft te wankelen op het podium. Via zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten ga je mee in haar zoektocht naar hoe je leven moet. Ze neemt je mee in een wereld die kleur krijgt door de muzikale begeleiding van haar band bestaande uit: Dirk Overbeek (accordeon), Jurgen Houwers (viool), Leon Senger (drums) en Jop Albronda (bas). Haar werk is een getrouwe weergave van wat haar raakt en zet duidelijke vraagtekens bij ons alledaags afdwalen.
Doet denken aan het werk van genregenoten als On Eva, Sophie Veline en Eefje de Visser.

 


Robin Bleeker
Robin Bleeker won in 2015 op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieks- als de persoonlijkheidsprijs niet. Sterker: hij nam niet eens deel. Vanachter de piano, waar hij als een vis op het droge is, zingt hij op navolgbare wijze zijn ietwat vergezochte bruggetjes aaneen. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen, en op vlijmscherpe observaties zult u hem niet licht betrappen. Ook schuwt hij de actualiteit als de pest. Robin – op de bres voor kwantiteit – is een vat vol tegenstrijdigheden, maar tegelijkertijd ook niet. Zijn repertoire is intelligent, uitgebalanceerd noch spitsvondig, en wie verwacht op het verkeerde been gezet te worden, komt bij deze zonderlinge entertainer bedrogen uit. Van een theaterpersoonlijkheid is nauwelijks sprake en enig sarcasme is hem evengoed wezensvreemd.


 


Sam van Middendorp
Sam van Middendorp groeide op in Deventer, in een huis waarin slechts elf boeken woonden: een exemplaar van Nabokovs Lolita (daar verbaast ze zich nog steeds over) en een tiendelige serie over de anatomie van BMW’s. Zolang ze zich kan herinneren waren boeken en schriftjes om in te schrijven haar grootste liefde. Dat resulteerde onder andere in de studie Nederlands te Nijmegen, regelmatig voorleeswerk en publicaties in diverse uitgaven.
samschrijft.nl

 


Ischa den Blanken
Ischa den Blanken is theatermaker, schrijver en docent. Gedurende 2016 was hij werkzaam als jeugdtheater regisseur bij het Theaterschip in Deventer. Afgelopen jaar maakte hij onder andere voorstellingen voor Kunsten op Straat en Club de Kerk, nam hij deel aan de Poetry Circle bij theatergezelschap DOX in Utrecht en won hij in november de Van Dale Spoken Award in de categorie ‘storytelling’. Daarnaast is Ischa filosoof, antropoloog, rationalist, Oost-Indisch doof, romanticus, rolmodel en onverschillig vrijgezel.

Lisa & Bob

Helaas kunnen Lisa en Bob er wegens familieomstandigheden niet bij zijn.


Twan Sallaerts
Meer info volgt!

 

De organisatie is in handen van Wibo Kosters, Robin Bleeker, Martijn Holtslag en Sanne Meenink