Normaal 18 euro
Vrienden 16,50 euro
CJP/student 16,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
zaterdag 20 april, 20:30 uur
Ursul de Geer
Nachttrein naar Lissabon

Extra kaarten beschikbaar!

Een literaire solo van Ursul de Geer naar het boek van de Zwitserse auteur Pascal Mercier.

Ondersteund door het prachtige pianospel van Erwin Weerstra, neemt rasverteller Ursul de Geer je mee in het verhaal van Raimund Gregorius: “Ieder van ons reist in een afgesloten coupé met vieze ramen, haperende verlichting, in een trein van onbekende lengte, zonder duidelijke bestemming of dienstregeling, totdat het voertuig definitief tot stilstand komt.”

De leraar klassieke talen Gregorius verlaat midden in de les zijn klaslokaal en vertrekt nog dezelfde nacht met de trein van Bern naar Lissabon. Gregorius is in de ban geraakt van een boek van de Portugese arts Amadeu de Prado, waarin de diepste menselijke zielenroerselen indringend worden beschreven. Zo indringend dat de leraar er niet meer van loskomt. Hij moet koste wat het kost naar Lissabon. Daar aangekomen gaat hij op zoek naar sporen van De Prado en komt hij in contact met mensen wier levens vervlochten zijn geweest met deze raadselachtige man.

‘Kundig met zijn mooie toneelstem neemt De Geer je mee in het verhaal van Gregorius.’ (…) ‘In deze vertelvoorstelling zitten opbouw en uitwerking goed in elkaar.’ (…) ‘Pianospel is zorgvuldig en meeslepend.’ (Gooi en Eemlander)