Unieke Zaken
Normaal 8 euro
Vrienden 8 euro
CJP/student 8 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
6+
zondag 11 november, 15:00 uur
Unieke Zaken
De Vliegende Gek

Het is vandaag een bijzondere dag: het Charles Lindbergh Museum wordt geopend! Om dit te vieren hebben de museummedewerkers een speciale openingsmanifestatie bedacht: met alles wat ze in het museum verzameld hebben, brengen ze het Grote Avontuur van Charles Lindbergh tot leven en laten ze zien hoe de wereld veranderde in de drie├źndertig-en-een-half uur die Charles in de lucht doorbracht. Met als achtergrond muziek de originele motorgeluiden van de Spirit of St. Louis.

DE VLIEGENDE GEK is gebaseerd op de allereerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan van New York naar Parijs: de legendarische vliegreis van Charles Lindbergh in 1927. In 2015 speelde Unieke Zaken deze productie ruim 100 keer met groot succes en veel plezier in haar theatervrachtwagen, op een speelvlak van nog geen 2 bij 2 meter. Nu bewerken ze DE VLIEGENDE GEK tot een productie voor in de theaters en op scholen: een verrassende voorstelling waarin de avontuurlijke geest van 1927 voel-, hoor- en zichtbaar is.

Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. Het zijn eigenzinnige producties met een eigen stijl: een energieke mix van beweging, beeld, muziek, poppen en tekst waarmee ze hun publiek prikkelen, laten lachen, verbazen en ontroeren.