Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
extra voorstelling!
zaterdag 27 december, 20:00 uur
Uitgelezen Verhalen
Met Johanna ter Steege, Ali Cifteci en Marijn Prakke

Literatuur ontmoet theater: bekende acteurs dragen de grappigste korte verhalen voor. Een komische aflevering van het Deventer initiatief Uitgelezen Verhalen. De acteurs Johanna ter Steege, Ali Cifteci en Marijn Prakke brengen een vrolijke mix van verhalen van onder meer Bob den Uyl, Lévi Weemoedt, Amy Bloom, L.H. Wiener, Eugen de Reuver en James Thurber. Tussen de verhalen door is er live muziek. ‘Uitgelezen Verhalen’ brengt de gouden combinatie van voordrachtskunstenaars met uitmuntende verhalen.

Tijdens een avondvullend programma lezen acteurs literaire verhalen voor. De voordrachten worden afgewisseld met live muziek. ‘Uitgelezen Verhalen’ brengt het korte verhaal in Nederland onder de aandacht die het verdient door er een unieke theatrale belevenis van te maken.

Acteurs van naam werken mee aan Uitgelezen Verhalen. Op 14 oktober 2014 waren dat bijvoorbeeld Pierre Bokma, Kathenka Woudenberg en Krijn Hermans in Amsterdam.

Het concept is in 1985 in New York geïntroduceerd als Selected Shorts – Let us tell you a story (selectedshorts.org). Twee keer per maand lezen Broadway- en Hollywood-acteurs de mooiste verhalen voor aan publiek in het Symphony Space theater.

Kijk op www.uitgelezenverhalen.nl voor actuele informatie en agenda; de eenmalige voorstellingen zijn in Deventer of Amsterdam. Op de site vind je ook geluidsfragmenten van eerdere voorleesavonden. De verhalen worden opgenomen als audiobestand en zijn te koop via de website.

Leden van Deventer Literair krijgen € 1,50 korting op de entreeprijs. U reserveert uw kaarten door te mailen naar info@theaterbouwkunde.nl.

In het kader van het Humorfestival! Logo Humorfestival