Uitgelezen Verhalen
Normaal 13 euro
Vrienden 11,50 euro
CJP/student 11,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 14 mei, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Korte verhalen over afscheid

Vanavond staan er weer drie acteurs en een muzikant op het podium van Theater Bouwkunde: Olaf Malmberg, die beroemd werd met zijn vertolking van de skileraar in de tv-commercial ‘Hey, biertje?’. Naast hem staan Stephanie Louwrier, die meeslepende one woman shows maakt, en Gunnar deYoung, een in Deventer geboren en getogen acteur die in Londen en New York werd opgeleid. De muziek komt van de singer-songwriter Jan Terlouw Junior.

De verhalen die de acteurs voor gaan lezen zijn van Vladimir Nabokov, Mensje van Keulen, Robert Coover en Dieuwke van Turenhout.
De verhalen zijn geselecteerd door Pieter van Scherpenberg rond het thema Afscheid. De presentatie is ook in handen van Pieter, die voor het vijfde seizoen in Bouwkunde te gast is met zijn Uitgelezen Verhalen.

 

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijgt u de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. U hoort verhalen van debuterende schrijvers en van klassieke auteurs in het genre, of ze nou komen uit Rusland (Tsjechov) of de USA (Cheever, Carver). En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Al voor het vijfde seizoen in Bouwkunde te zien en te horen! Zowel de verhalen als de acteurs worden kort van tevoren vastgelegd.