Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
Humorfestival!
maandag 28 december, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Met Hans Dagelet, Cas Enklaar en Britte Lagcher

Literatuur ontmoet theater: bekende acteurs dragen de grappigste korte verhalen voor. Een komische aflevering van het Deventer initiatief Uitgelezen Verhalen. De acteurs Hans Dagelet, Cas Enklaar en Britte Lagcher brengen een vrolijke mix van verhalen. Tussen de verhalen door is er live muziek van jazz-zangeres Margot Olde Loohuis. De acteurs lezen voor een deel de moderne kerstverhalen die ze in de week voor kerst voor de VPRO-radio hebben voorgedragen in het programma Nooit Meer Slapen. Ook deze verhalen zijn door programmeur Pieter van Scherpenberg van Uitgelezen Verhalen geselecteerd. 

Zij brengen onder meer de volgende verhalen:

  • Cas Enklaar leest ‘Het warme meisje’ van Bart Moeyaert, waarin de jonge ik-figuur en zijn zes broers met Kerst opeens een meisje te logeren krijgen.
  • Hans Dagelet krijgt namens de hoofdpersoon in ‘Kaasmis’ van Ingmar Heytze de kerstblues tijdens een Utrechtse kroegentocht.
  • Britte Lagcher brengt de echte Kerstman tot leven in Simon Rich hilarische ‘Ik zag mamma de Kerstman kussen’.
  • Hans Dagelet leest het vrolijke verhaal ‘Heilbot’ van Etgar Keret waarin de hoofdpersoon met en vis op zijn bord praat.

Hans Dagelet klein Cas Enklaar staandBritte Lagcher kleinMargotOldeLoohuis portret

 

 

 

 

 

 

 

Het concept is in 1985 in New York geïntroduceerd als Selected Shorts – Let us tell you a story (selectedshorts.org). Twee keer per maand lezen Broadway- en Hollywood-acteurs de mooiste verhalen voor aan publiek in het Symphony Space theater.

Kijk op www.uitgelezenverhalen.nl voor actuele informatie en agenda; de eenmalige voorstellingen zijn in Deventer of Amsterdam. Op de site vind je ook geluidsfragmenten van eerdere voorleesavonden. De verhalen worden opgenomen als audiobestand en zijn te koop via de website.

Leden van Deventer Literair krijgen € 1,50 korting op de entreeprijs. U reserveert uw kaarten door te mailen naar info@theaterbouwkunde.nl.

In het kader van het Humorfestival! Logo Humorfestival

‘Wie het Laatst Lacht in 2015, Lacht het Best in 2016’

 

Diner met schoonfamilie, verplichte kerstborrels, iedereen kent het wel. De tijd rond Kerst en Oud & Nieuw is een tijd met vele verplichtingen. Daarom wordt in Deventer het jaar 2015 lachend afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival.

Van zondag 27 december tot en met woensdag 30 december staan er ruim 50 humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma. Cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek en theater met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en diverse cafés in de binnenstad. Kortom: de allerleukste manier om het jaar mee af te sluiten!
Meer info: www.humorfestival.nl