Uitgelezen Verhalen
Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
extra voorstelling!
vrijdag 24 april, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Bordewijk-salon

MET MARC KLEIN ESSINK, CARLA HARDY & LISA DE ROOY

Literatuur ontmoet theater: bekende acteurs dragen de mooiste korte verhalen voor. Een nieuwe aflevering van het Deventer initiatief Uitgelezen Verhalen. Deze vijfde aflevering draait om het werk van F. Bordewijk (1884-1965) en is de eerste Literaire Salon van het Bordewijkjaar.

De acteurs Marc Klein Essink, Carla Hardy en Lisa de Rooy brengen ieder een prachtig verhaal van de meester Bordewijk, die worden afgewisseld met verhalen van de moderne schrijvers Maarten Biesheuvel, Manon Uphoff en Sanneke van Hassel. Het thema waarop de verhalen zijn gekozen is Stadsleven. De voordrachten worden afgewisseld met live muziek.

MarcKE-web Lisa de Rooy

Carla hardy 7

‘Uitgelezen Verhalen’ brengt het korte verhaal in Nederland onder de aandacht die het verdient door er een unieke theatrale belevenis van te maken.
Acteurs van naam werken mee aan Uitgelezen Verhalen sinds de start in 2014, zoals Pierre Bokma, Johanna ter Steege en Elle van Rijn.

Het concept is in 1985 in New York geïntroduceerd als Selected Shorts – Let us tell you a story (selectedshorts.org). Twee keer per maand lezen Broadway- en Hollywood-acteurs de mooiste verhalen voor aan publiek in het Symphony Space theater.

Kijk op www.uitgelezenverhalen.nl voor actuele informatie en agenda; de eenmalige voorstellingen zijn in Deventer of Amsterdam. Op de site vind je ook geluidsfragmenten van eerdere voorleesavonden. De verhalen worden opgenomen als audiobestand en zijn te koop via de website.