Uitgelezen Verhalen
Normaal 13
Vrienden 11,50
CJP/student 11,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
woensdag 8 april, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Indische Verhalen

★ Literatuur ontmoet theater ★

Uit de rijke bron van literaire verhalen uit Indië en Indonesië is op 8 april een voorstelling van Uitgelezen Verhalen – literatuur ontmoet theater. Deze avond hoor en zie je een speciale selectie, voorgedragen door de beroepsacteurs Martin Schwab en Jamie Grant. Ook komt schrijver Hans Vervoort een aantal van zijn persoonlijke verhalen voorlezen. Tussendoor zingt Suzanna Mangar mooie liederen.

De gekozen verhalen zijn van onder meer: Multatuli, Maria Dermoût, Tjalie Robinson en genoemde Hans Vervoort.

 

De selectie is gemaakt door de programmeur van Uitgelezen Verhalen – literatuur ontmoet theater, Pieter van Scherpenberg, met kundige adviezen van Theo Knippenberg van Bulkboek.nl.

 

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. Je hoort verhalen van debuterende schrijvers en van klassieke auteurs in het genre, of ze nou komen uit Rusland (Tsjechov) of de USA (Cheever, Carver). En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Al voor het zesde seizoen in Theater Bouwkunde te zien en te horen! Zowel de verhalen als de acteurs worden kort van tevoren vastgelegd.

Voorgaande jaren lazen onder meer Hans Dagelet (o.a. Russen) en Johanna Hagen (Dokter Tinus) verhalen voor. Kijk op www.uitgelezenverhalen.nl, of op onze eigen website, om te zien wie de acteurs van deze edities zijn.