Uitgelezen Verhalen
Normaal 13
Vrienden 11,50
CJP/student 11,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 17 september, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Verhalen vol verlangen

De eerste voorstelling van Uitgelezen Verhalen dit seizoen staat in het teken van verlangen. We hebben veelal klassieke schrijvers gekozen om dit vaak ook weemoedige gevoel over te brengen. De meester daarin is zonder twijfel Anton Tsjechov. Naast van hem komen er verhalen van Joseph Roth, van Godfried Bomans en van Carry van Bruggen over het voetlicht. En als modern contrapunt: een kort verhaal van Mathijs Duyck uit De Gelukszoekers (2018), met geweldige tekeningen van Jelle Meys. Beide Vlaamse makers komen ook naar de voorstelling, om het maakproces van hun boek toe te lichten.

Uitvoerende acteurs zijn niemand minder dan:

  • Marcel Faber (die nu voor de vijfde keer meedoet)
  • Eva Heijnen (die in De Kersentuin van het ITA speelt)
  • Remco Melles (die Bomans uit het hoofd kent)

En de muziek? Van de fantastische Johanneke ter Stege!

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. Je hoort verhalen van debuterende schrijvers en van klassieke auteurs in het genre, of ze nou komen uit Rusland (Tsjechov) of de USA (Cheever, Carver). En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Al voor het zesde seizoen in Theater Bouwkunde te zien en te horen! Zowel de verhalen als de acteurs worden kort van tevoren vastgelegd.

Voorgaande jaren lazen onder meer Hans Dagelet (o.a. Russen) en Johanna Hagen (Dokter Tinus) verhalen voor. Kijk op www.uitgelezenverhalen.nl, of op onze eigen website, om te zien wie de acteurs van deze edities zijn.

Eva van Heijnen

Marcel Faber

Remco Melles

Johanneke ter Stege