Uitgelezen Verhalen
Normaal 13 euro
Vrienden 11,50 euro
CJP/student 11,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 19 februari, 20:30 uur
Uitgelezen Verhalen
Probeer om te keren

Uitgelezen Verhalen presenteert een boeiende avond tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het thema is: Probeer  om te  keren. In de verhalen die  voorgedragen worden, staat een  keerpunt  in het leven van  de hoofdpersonen centraal.

Dit keer komen drie actrices naar Deventer om voor te lezen. Dat zijn: Hanna van Vliet, bekend van de musicals De Tweeling en Fiddler on the Roof en op tv in hoofdrol van Anne+. Hymke de Vries die een lange staat van dienst heeft op het toneel en als stemacteur. En tot slot Isis Cabolet, die jong debuteerde in de soapseries Het Glazen Huis en Onderweg naar morgen, later gevolgd door de tv-series Penoza en Van God los. Singer-songwriter Lise Low neemt de muziek voor haar rekening. Voor  het eerst een compleet vrouwelijke cast in Uitgelezen Verhalen. En de schrijvers van de verhalen die aan bod komen zijn dat ook: Marga Minco, Manon Uphoff, Maartje Wortel en Sanneke van Hassel. Een avond om niet te missen dus.

Bij een avond van Uitgelezen Verhalen krijgt u de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde acteursstemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. U hoort verhalen van debuterende schrijvers en van klassieke auteurs in het genre, of ze nou komen uit Rusland (Tsjechov) of de USA (Cheever, Carver). En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Al voor het vijfde seizoen in Bouwkunde te zien en te horen! Zowel de verhalen als de acteurs worden kort van tevoren vastgelegd.