Tim Hammer
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 12 oktober, 20:30 uur
Tim Hammer
The Art of Walking

Als we aan lichaamstaal denken, denken we aan lichaamshouding, gebaren en mimiek. Niet voor niets zegt één blik soms meer dan duizend woorden. Maar wat vertellen we eigenlijk met onze benen? We spreken zo veel ons hoofd aan, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn het de benen die de pas aangeven, het ritme waarop we leven. Ze dragen ons dagelijks en brengen ons daar waar we moeten zijn. We leven als het ware op het ritme van ons hart, onze ademhaling en onze pas. Samen vormt dat muziek, een polyritmische compositie die ons met elkaar verbind. Van je hoofd in de wolken tot met je beide benen op de grond komen.

Theatermaker Tim Hammer brengt met The art of Walking, geïnspireerd op het Japanse Bunraku theater, een ode aan de virtuositeit van onze eigen voeten en benen. Tim Hammer maakt The art of Walking in het kader van zijn talentontwikkelingstraject bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van poppenspel geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku.

 

Bio Tim Hammer

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Bij deze laatste wordt Tim sinds 2014 ondersteund en uitgedaagd om zijn visie op beeldend theater verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Sinds 2013 is Tim onderdeel van Kameroperahuis. Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

 

Kameroperahuis en Ulrike Quade Company begeleiden Tim de komende jaren gezamenlijk in zijn ontwikkeling als maker. Deze samenwerking wordt ondersteund door de subsidieregeling nieuwe makers van het Fonds Podiumkunsten.