Tim Hammer (Kameroperahuis)
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 12 oktober, 20:30 uur
Tim Hammer (Kameroperahuis)
The Art of Walking

Een muzikale ode aan onze benen. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

We zitten zoveel in ons hoofd, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn zij het die ons dragen en ons brengen waar we moeten zijn. Ze geven de pas aan, het ritme waarop we leven. In The Art of Walking komen uit hout gesneden benen met behulp van drie (zingende) spelers en een ingenieus bouwwerk tot leven. Samen met een taiko-speler brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

The Art of Walking van Kameroperahuis is het debuut van Tim Hammer als regisseur, nadat hij zijn sporen al heeft verdiend als (poppen)speler, slagwerker en componist. De productie, een samenwerking met De Nieuwe Oost, is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject – mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-subsidie van Fonds Podiumkunsten – onderzoekt Tim een vernieuwende vorm van muzikaal objectentheater, met Japanse traditionele Bunraku als inspiratie.​

Trailer The Art of Walking:

Regisseur Tim Hammer zelf over de voorstelling:

Spel: Johanna van Steen, Maarten Vinkenoog, Laurien van Rijswijk en Suzanne Bakker
Regie: Tim Hammer
Producent: Kameroperahuis

 

Bio Tim Hammer

Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Bij deze laatste wordt Tim sinds 2014 ondersteund en uitgedaagd om zijn visie op beeldend theater verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Sinds 2013 is Tim onderdeel van Kameroperahuis. Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.

 

Kameroperahuis en Ulrike Quade Company begeleiden Tim de komende jaren gezamenlijk in zijn ontwikkeling als maker. Deze samenwerking wordt ondersteund door de subsidieregeling nieuwe makers van het Fonds Podiumkunsten.