Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
Matinee
zondag 16 oktober, 16:00 uur
Thijs Borsten Daagt Uit!
Tania Kross & Neco Novellas

Na twee keer te gast geweest te zijn bij Thijs Borsten Daagt Uit! neemt Tania het dit seizoen op tegen een aantal bijzondere vocalisten. “Ik kijk daar enorm naar uit, want De Uitdaging is als voedsel voor mijn ziel”, aldus Kross. Hoe klinkt een duet van Monteverdi met de Mozambikaanse stemkunstenaar Neco Novellas? En een aria uit Carmen begeleid door een flamencogitaar? Hoe gepassioneerd kunnen Tania en flamencozanger Carlos Denia Queens Bohemian Rhapsody laten klinken? Het belooft een verrassend concert vol passie en muzikaliteit te worden!

Thijs en Tania spelen en zingen in wisselende samenstelling met de gastartiesten. Die worden met korte filmpjes en interviews door Thijs aan Tania voorgesteld. Vanmiddag is Neco Novellas uitgenodigd. Daarbij zorgt de vaste band van Thijs voor de begeleiding.

Tania Kross is een autoriteit op het gebied van klassieke muziek, terwijl Thijs zijn sporen als producer en pianist heeft verdiend in authentieke volksmuziek, zoals de Portugese fado, de Kaapverdische morna, de Spaanse flamenco en Afrikaanse muziek.

Biografie Tania Kross
Tania Kross is mezzosopraan en werd geboren op Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen waaronder de eerste prijs van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Rosa Ponselle International Competition for Vocal Arts in New York en het Cristina Deutekom Concours. Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door het Koninklijk Concertgebouw verkozen tot ‘Rising Star’. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw en ging op tournee langs concertzalen over de hele wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en de New Yorkse Carnegie Hall. Bij het grote publiek kreeg Tania bekendheid door haar deelname aan diverse populaire televisieprogramma’s, zoals Wie is de Mol?

Biografie Thijs Borsten
Thijs Borsten komt in 1966 als zoon van een operazangeres ter wereld. Na veel omzwervingen sluit hij in 1997 zijn opleiding als improviserend musicus af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Sinds een paar jaar heeft Thijs zijn eigen muziektheaterprogramma Thijs Borsten Daagt Uit! Daarin brengt hij muzikanten en zangers uit de hele wereld op een persoonlijke en muzikale manier samen. Dit programma, waarmee hij door het land toert, is een groot succes en wordt inmiddels gevolgd door een vast publiek. Met Tania Kross werkte Thijs al eerder samen voor een muziekeducatie-project van het Koninklijk Concertgebouw.