Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
zaterdag 1 februari, 20:30 uur
Theo Nijland zingt

Theo Nijland zingt eigenlijk altijd.

In het voorjaar van 2013 deed hij dat met harpiste Lavinia Meijer, in het najaar met Janke Dekker en Jelka van Houten in Garland&Minelli en in het komend voorjaar slaat hij toe met De Elite, een bonte verzameling van cabaretiers en performers. Tussendoor komt ‘het best bewaarde geheim van kleinkunstland’, aldus de pers, bij u langs met zijn eigen songbook. Als hij opkomt denkt u dat hij de boekhouding komt doen, maar zodra hij begint te zingen blaast hij u van uw stoel. Zijn teksten zijn beeldend, vilein, komisch en ontroerend. Zijn composities meanderen langs vele genres, met behoud van die typische Nijlandsound. Zijn stem en gezichtsexpressie doen de rest. Wie Nijland nog niet kent is na drie liedjes om. Laat u verbazen, dames en heren.

De pers over In andere handen: NRC Handelsblad ****: ‘Het vloeit allemaal wondermooi samen in een voorstelling die een navrant soort weemoed ademt.’ Het Parool *****: ‘In andere handen biedt meer moois dan je na één keer kijken kunt bevatten.’ Trouw: ‘Een bijna niet te overtreffen fenomeen.’ GPD: ‘Een beeldschoon kleinood.’

Theo Nijland heeft de Annie M.G. Schmidtprijs 2010 gewonnen voor de muziek van het liedje Lente van Brigitte Kaandorp (dezelfde prijs voor de tekst en uitvoering van Lente). Aldus Jacques Klöters (jury) over de muziek: ‘briljante muziek met fraaie modulaties, waardoor de oplopende bezorgdheid in het verhaal wordt aangezet’. In 2008 verschijnt de cd Masterclass met de liedjes uit het gelijknamige theaterprogramma (nominatie Edison in de categorie Kleinkunst). Zijn lied Zonder pyama aan uit de musical Kees de Jongen is genomineerd voor de Willem Wilminkprijs (prijs voor het beste kinderlied). Zijn laatste album ’t Begin van het einde wordt ook genomineerd voor een Edison.

www.theonijland.nl