TgECHO
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
vrijdag 1 december, 20:30 uur
TgECHO
Hotel Informatie

Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen. Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan.
Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons?
In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Figuren zoals een graaf, een staljongen, een oude weduwe en een bankier. Sommigen zijn pas een dag in het hotel, anderen misschien al 100 jaar. De gasten dienen informatie tot zich te nemen en te verspreiden. Soms zinnige, soms foutieve of geheime….

Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In dit oneindig groot hotel zijn misverstanden aan de orde van de dag en loopt de ingewikkelde plot steeds verder uit de hand.

Tekst: Erik Bindervoet
Regie: Roeland Hofman
Spel: Anna Schoen, Lotte Dunselman, Ellen Goemans
Vormgeving: Sascha van Riel en Suze May Show
Dramaturgie: Alinde Hoeksma
Publiciteitsbeeld: Miek Uittenhout

‘Het publiek, dat zit gefascineerd te kijken naar een heerlijk potje tegendraads fysiek theater dat het opneemt voor diversiteit en verbeelding.’ ★★★★ De Volkskrant over tgECHO’s vorige voorstelling Burgerlijke Schemering
tgECHO bestaat uit theatermakers Lotte Dunselman en Anna Schoen. Samen maken zij theater vanuit nieuw Nederlands repertoire, voor in de zaal en op locatie, waarbij het decor altijd een grote rol speelt. Via beeldende, humoristische voorstellingen probeert tgECHO het ongrijpbare absurd-isme van alledag vorm te geven, door menselijke en maatschappelijke systemen te ontrafelen en er een nieuwe blik op te werpen.

www.tgecho.com