De Vlieg (Keesen&Co)
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Deventer Topstuk!
woensdag 25 april, 20:30 uur
De Vlieg (Keesen&Co)
Zoetstof

Een bittere familiekomedie – LAATSTE KAARTEN!

★★★★ Theaterkrant: “Als toeschouwer wordt je heen en weer geslingerd tussen sterke empathie en de neiging om de personages eens flink op hun gezicht te timmeren.”

Het is augustus en het is warm.
Drie broers, die elkaar maanden hebben ontlopen na de dood van hun moeder, zijn plots weer op elkaar aangewezen. Hun vader heeft zich uit het niets in coma gezopen en is kort daarna overleden. Ondanks de verlammende hitte moet het huis waarin ze zijn opgegroeid worden leeggeruimd. Alle drie zijn vooral bezig met hun eigen problemen en houden elkaar op afstand met scherpe verwijten, liefdevolle beledigingen en pijnlijke herinneringen. Maar terwijl de broers zich staande proberen te houden ontrafelt het echte verhaal achter het comazuipen van vader en blijken ze elkaar meer nodig te hebben dan gedacht. Terwijl het huis langzaam zijn kookpunt bereikt brokkelt de laatste suikerlaag af en blijft er niets dan bittere familieverhoudingen over.

Zoetstof is een vrolijke familietragedie over het verzinken in oude patronen waaruit je dacht voorgoed ontsnapt te zijn.

★★★★ Theaterkrant:
“Net zoals in hun eerdere voorstellingen zetten de makers van De Vlieg honderd procent in op extreem ouderwets toneel. En net zoals in hun eerdere voorstellingen levert dat een prachtige tragikomedie op.” Klik hier voor de hele recensie…