Spanjers, Planteijdt, Dijsseldonk
Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 18 mei, 20:30 uur
Spanjers, Planteijdt, Dijsseldonk
New Orleans

Hoe goed kunnen drie stemmen bij elkaar passen?
Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers dus, die om elkaar heen lijken te cirkelen en dan weer prachtig samenvallen. Geniet van dit semi-akoestische roots trio!

Bovendien hebben we hier te maken met drie voortreffelijke instrumentalisten en songwriters.
Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam ‘Birdcatcher’ bracht hij een prachtig soloalbum uit.
Eric van Dijsseldonk was de frontman van Smalltown Romeos (gitaarpop), voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met mooie liedjes maken. Hij is tevens de gitarist van o.a. Ricky Koole en Laura Vane & the Vipertones.
Wouter Planteijdt maakt al decennia lang de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Ma Rain en Bob Fosko.

Onder de titel “The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz” deden ze, met vijfmans band en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour. Nu treden ze op als semi-akoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang.

Spanjers, Van Dijsseldonk & Planteijdt:
Roel Spanjers (Normaal, Fré Spigt) – piano/accordeon/zang
Eric van Dijsseldonk (Ricky Koole, Laura Vane) – gitaar/mandoline/zang
Wouter Planteijdt (Sjako!, MaRain) – gitaar/zang

www.birdcatcher.nl || www.dijsseldonk.nl || www.planteijdt.nl