Normaal € 14,00
Vrienden € 12,50
CJP/student € 12,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
try-out
vrijdag 20 december, 20:30 uur
Schoon Schip

U bent nieuwsgierig naar de tweede voorstelling van Jasper van Kuijk. Terecht.

Zijn debuutvoorstelling werd positief ontvangen. NRC omschreef Van Kuijk als een ‘getalenteerde doordenker met een slim soort gramstorigheid’. De Volkskrant had het over een ‘vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd’. Maar dat laatste is achterhaald. Jasper wás een principieel mannetje. In Schoon Schip kent hij geen moraal meer. Principes zijn prima, maar niet als je daar ook echt aan vasthoudt. Jasper heeft ze in de uitverkoop gedaan! En dan wordt het leven heerlijk overzichtelijk en staat de deur open voor een frisse blik op markten en mensen, stad en land, bonussen en aflaten.

In Schoon Schip vertelt de winnaar van Cameretten 2010 een verhaal waarin venijn en vermaak elkaar in hoog tempo afwisselen, doorspekt met fijne liedjes om in te schuilen. Zijn woede en irritatie pakken komisch uit, alleen al omdat hij zich op kan winden over schijnbaar onbeduidende zaken. NRC schreef naar aanleiding van zijn eerste voorstelling: ‘Hij wekt de indruk dat hij nog wel meer in petto zal hebben’. Dat klopt. Tijd om al het geteisem weg te vagen, of je erbij aan te sluiten. In gewoon Nederlands: de beuk erin.

Over ‘t Kan Nie Op schreef ook: De Volkskrant: ‘Jasper van Kuijk wint Cameretten met betrokken programma’ ‘Jasper van Kuijk weet niet alleen hoe hij een verhaal moet vertellen, hij heeft ook een verhaal – van een niveau dat je zelden meemaakt tijdens een finale van een cabaretfestival.’ NRC: ‘Van Kuijk: spitse actuele terzijdes’ ‘In zijn eerste soloprogramma bouwt hij bedreven aan een raamvertelling waarin ruimte is voor een groot aantal spitse terzijdes.’ Theaterkrant.nl: ‘Hij kan een verhaal vertellen, heeft flair, hij is scherp, actueel, heeft een fijne originele kijk op heel veel zaken die de gemiddelde medemens als ‘vanzelfsprekend’ of ‘normaal’ beschouwt. Hij strooit subtiel met rake oneliners en weet een verhaal af te maken met een goed doordachte grap.’ De Gooi- en Eemlander: ‘Van Kuijk wil ons niet opvoeden, maar tonen dat wat normaal is, dat niet altijd is. Gaaf is het, hoe hij enkele grappen vormgeeft en daarmee denkbeeldige situaties schetst. Zijn grappen zijn inhoudelijk en theatraal sterk.’

regie: Pim van Alten || techniek: Marco Koppers/ Bas Molenveld www.jaspervankuijk.nl