Sadettin Kirmiziyuz
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 11 april, 20:30 uur
Sadettin Kirmiziyuz
DOPE

★ Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over drugs, over hard gaan, over legalisering en een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn ★

★★★★ De Volkskrant

In Amsterdam gebruiken we 30.000 lijntjes cocaïne per dag, zo blijkt uit het rioolwater. De omzet van onze XTC-boeren is bijna twee keer zo hoog als die van de luchtvaart. Op feestjes, in het bedrijfsleven, in de clubscène: een nakkie of een pilletje is de gewoonste zaak van de wereld. We houden met onze guilty pleasures een industrie in leven die honderdduizenden mensen per jaar het leven kost en het milieu vernietigt. We kopen bewust, biologisch en Fairtrade, eten slaafvrije chocolade en dragen kinderarbeidvrije katoen, maar hoeveel doden er per lijntje vallen maakt ons eigenlijk weinig uit.

Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand houden van een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn.

Sadettin vindt het belangrijk dat mensen een vrije keuze hebben, dat ze genieten van hun levens, maar toch begrijpt hij niet hoe het kan dat wij zo veel kilo’s boter op het hoofd hebben wanneer het gaat over drugs; de consumptie en productie daarvan loopt in ons kikkerlandje de spuigaten uit. Burgemeesters worden bedreigd door drugscriminelen, in de Randstad wordt met Kalashnikovs op elkaar geschoten, in woonwijken wordt chemisch drugsafval gedumpt.

DOPE is de derde van vier voorstellingen die Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man samen met Het Nationale Theater maakt over de grote stad.

concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz
muziek en spel: Kaspar Schellingerhout
eindregie: Erik Whien
dramaturgie: Liet Lenshoek
decor: Sacha Zwiers
licht: Gé Wegman
techniek: Henk Geurds, Ramses Nieuwenhuizen
productie: Floor van Hees
marketing: Dieke van der Spek, Leonie Poot i.s.m. Het Nationale Theater
impresariaat: Alles voor de Kunsten
foto: Gordon Meuleman
coproductie: Het Nationale Theater & Trouble Man

www.troubleman.nl
www.hnt.nl