Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 11 april, 20:30 uur
EtnoSaraj
Sarajevo Roots

Op zoek naar hun eigen wortels ontdekt EtnoSaraj de bron met talrijke muzikale vondsten.

‘Wereldmuziek Nederland heeft er een wereldtopper bij!’ (NoBorderz)
‘Wat een kwaliteit’ ‘melancholie en warmbloedige ritmiek’ ‘schitterende combinaties’ ‘eigen sfeer en een doorleefd geluid’ ‘verstild & gevoelig, dan weer rauw & vurig’ (Dagblad Tubantia)

In 2013-2014 brengt EtnoSaraj een fonkelnieuw programma getiteld Sarajevo Roots. ‘Sarajevo is al eeuwenlang een ontmoetingsplek tussen Oost en West. Het was hét geografische en culturele hart van een land dat Joegoslavië heette; een plek vol prachtige contrasten die in de muziek het meest tot uiting komen’. Deze schatkamer herbergt inspirerende echo’s van overal: Oosterse mystiek, zigeunerpassie, de elegantie van het oude Weense hof, temperamentvolle mediterane ritmes, ontroerende klanken van de Spaanse Joden. Al deze ingrediënten hebben bijgedragen aan het ontstaan van een unieke muziekstijl: Sevdah.

EtnoSaraj gidst haar publiek tijdens Sarajevo Roots op verhalende wijze door de muzikale landschappen van de Balkan. Een nostalgische trip boordevol spanning en ontroering. Soms intiem & weemoedig, dan weer opzwepend & uitbundig. EtnoSaraj speelt zowel eigen als traditioneel werk. De eigen composities zijn van de hand van zanger/gitarist/verteller Mile Lukic. Het veelgeprezen ensemble wordt geleid door meesteraccordeonist Nermin Tulic.

‘Binnen de huidige, zeer aktieve, stroming van Balkanbands binnen Nederland, is EtnoSaraj zonder twijfel de meest authentieke’. (Platomania)
‘Het accordeonspel van Nermin Tulic is heerlijk glooiend’ ‘zeer warm en smaakvol’. (Radio 6 World)

www.etnosaraj.com