Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 9 februari, 20:30 uur
Quatro Ventos
Outros Lugares

Outros lugares is de titel van het nieuwe programma van het fadoquartet Quatro Ventos. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is nu twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Voor het seizoen erna wordt de blik gericht op ‘outros lugares’; andere plekken die ter inspiratie dienen voor een gloednieuw repertoire.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (oa. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland weet de groep tevens successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga [Lissabon 1978] is, naast begenadigd musicus, tevens actief als componist, tekstschrijver en arrangeur (oa. voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Quatro Ventos is nu jarig, maar gaat met een frisse blik de toekomst in en blijft dus nog jaren:
‘…een geweldige band..!’ – Frank van Herk | de Volkskrant

Uitvoerenden:
Emanuel Pessanha, zang & gitaar
Rafael Fraga, Portugese gitaar
Aki Spadaro, piano
Norbert Leurs of Lucien Matheeuwsen, contrabas