Normaal € 15,00
Vrienden € 13,50
CJP/student € 13,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
try-out
vrijdag 18 oktober, 20:30 uur
Polderman baart zorgen

Haar rake observaties, zelfspot, grote taalgevoel, nuchter engagement en oorspronkelijke liedjes maken Polderman tot een van de meest intrigerende cabaretiers van dit moment.

Grof en teder tegelijk

Ze is onverstoorbaar, gortdroog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend. De rustigste cabaretière van Nederland bouwt in haar vierde programma een vrolijk en licht absurdistisch universum waarin niets zomaar normaal is.

In de wereld van antiheldin Polderman is ruimte voor poep, pies en seksgrapjes, maar ook voor een verfijnd, ontroerend lied. Voor houtsnijdende observaties en flauwekul. Voor Nick en Simon en voor bermmonumenten. Voor grof en teder.

De pers over haar vorige programma Polderman tuigt af:

NRC Handelsblad: “De liedjes zijn Poldermans sterkste kant (…) Ze blinken uit door gave formuleringen en onverwachte wendingen, waarbij haar lieflijke stemgeluid en haar sierlijke getokkel op de gitaar vaak een mooi contrast vormen met de stevige stellingen die ze poneert. Of met een Drs. P-achtig soort plezierdichterij  (…) In de praatjes tussen de liedjes door heeft haar ietwat lijzige huis-, tuin- en keukentoon geregeld een droogkomisch effect.  (…)  ze maakt nog steeds nieuwsgierig naar wat er nog meer komt.”

Telegraaf: “Polderman speelt met de spanning tussen het zogenaamd onschuldige meisje met al haar konijntjes op het toneel en de snoeiharde, virtuoze liedteksten die onmiskenbaar haar kracht vormen.”

Metro: “Haar teksten zijn grappig, origineel en scherp. Ze neemt geen blad voor de mond en maakt veel gebruik van het contrast tussen lief en grof.”

www.katinkapolderman.nl