Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziektheater
zaterdag 17 december, 20:30 uur
Peter Faber & Gerhardt
What lovers do

Het is laat in de avond. Een krant danst door de lege straten. Een spoor van parfum volgt de prostituee die een goedkoop hotel binnenstapt. Een halve maan schuilt achter de wolken. Een man wacht onder een lantaarnpaal, hij rookt een sigaret.
In de muziekvoorstelling ‘What Lovers Do’ volgen we acteur en theaterdier Peter Faber in een verontrustend eerlijk betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul.

De artiest Gerhardt vindt twee jaar geleden op een rommelmarkt in Groningen gesproken dagboeken van een man die aan het einde van zijn leven terugblikt op de liefde van zijn leven, zijn vrouw, fouten en plezier. Eerlijk op het genante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Gerhardt schreef vervolgens een album vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken. Jaren ’50 stijl.

Op het album hoort u o.a. Barbershop quintet Frommermann. Acteur Peter Faber speelt op het podium de rol van de man uit de dagboeken. De band bestaat uit Jet Stevens op contrabas, Paul Willemsen op gitaar, Toon Oomen op drums en 2 doowopzangers.

Verwacht een hartverwarmende Rock ‘n’Roll muziektheatershow. Waarin de wervelende muziek en sfeervolle nummers afgewisseld worden door meesterverteller Peter Faber in misschien wel de rol van zijn leven.

De voorstelling is een must voor nieuwsgierige volwassenen en een zeer interessante voorstelling voor jongeren om een tijd te leren kennen waarin Facebook, snapchat en Tinder nog niet bestonden. Hoe kwam je dan aan een liefje? Jong en oud zitten bij ‘What Lovers Do’ op het puntje van hun stoel te luisteren naar schaamteloze bekentenissen, te genieten van de warme vocalen van Frommermann & Gerhardt en laten de muziek langzaam hun hart vergroten.

Of u wijzer omtrent de liefde naar huis gaat weten wij helaas niet. Wel weten we dat de kans groot is dat uw man een hoed gaat aanschaffen (of uw vrouw een nieuwe jurk) en u mee uit vraagt voor een late avondwandeling.