Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 14 februari, 20:30 uur
Jan Rot
Nummerrr 1!

In twee uur met pauze laat Jan er heel wat voorbij komen. Van Vous permettez monsieur en Hair tot knallers van Police en Bruce Springsteen, alles in spetterend Nederlands uiteraard; niet voor niets is Jan voor velen de beste liedvertaler van ons land.

Als jochie al had Jan Rot een fascinatie voor nummer 1-hits. Nog steeds staan de originele vinylsingletjes in zijn kast: ‘Er zit een hoop tinnef tussen, maar ze hebben altijd iets bijzonders, anders word je geen nummer 1. Het grote publiek is zo dom nog niet.’

En op zijn eigen vrolijke wijze vertelt de lange zanger er de verhalen bij, en probeert het geheim van al die toppers te doorgronden. Jan: ‘Want let op. Een wereldhit als Unchained melody was hoogstens bedoeld als B-kantje. En Ramona was al een nummer 1-hit in 1928 toen de Blue Diamonds er begin jaren ‘6o een vlot ritme onder gooiden.” Met zijstapjes naar film en musical, de grootste operahit in 18zoveel, Jans vertaling van de Matthäus Passion van Bach – nr 1 in de mega album charts Pasen 2006 – en de nummer 1 in Jans eigen Hot Rot Parade. En voor alle jarigen in de zaal het meest gezongen lied ter wereld Happy birthday to you in Rotversie.

Voor alle liefhebbers van taal, muziek en Gouwe Ouwe een voorstelling voor bovenaan het lijstje! Jan: ‘Ik doe alles zelf: liedjes kiezen, cd opnemen, tournee boeken, tot het versturen van de flyers aan toe. Ik voel me als de kok/eigenaar in een fijn restaurantje, waar ik het elke avond de mensen enorm naar de zin probeer te maken met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, en elk jaar mijn best doe op een verrassende menukaart. Hoort-zegt-het-voort en alles komt goed!”

www.janrot.nl

Op vrijdagmiddag geeft Jan een korte preview van het concert bij Praamstra Live!
17:00 uur – Boekhandel Praamstra – Gratis!
www.praamstralive.nl