Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
try-out
zaterdag 4 januari, 20:30 uur
Nederblues

 

Een wel heel bijzondere samenwerking leidt tot een voorstelling die u niet mag missen. Artvark, John Buijsman en Peer Wittenbols bundelen hun unieke kwaliteiten in deze muziektheaterproductie.

Een avond waarop de Mississippi-delta en de Westerschelde-delta ook muzikale overeenkomsten blijken te hebben.

Een verhaal verteld middels sagen en legenden die welig tieren op de koude grond. Huiveringwekkende hartroerende verhalen vol broeierigheid en melancholie die rauwblauwe blues ademen. New Orleans in de polder.

Artvark: Vier saxofonisten, dat is wat Artvark is. Behorend tot de beste van Nederland. Spelend over de hele wereld, van Praag tot Egypte en van Thailand tot Ierland. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt. John Buijsman: Veelzijdig en veelgevraagd acteur op zowel televisie als in het theater, dat weet u. Maar ook jazz- en bluesman tot op het bot. Hij ontving in 2000 de Albert van Dalsumprijs voor de voorstelling ‘Angel Eyes’ over Chet Baker en tourde al eerder met de voorstelling ‘Het Alziend Oor’ over de blinde saxofonist Roland Kirk met teksten van Jules Deelder. Peer Wittenbols: Peer Wittenbols is schrijver van een aantal van de indringendste toneelstukken van de afgelopen jaren. Jarenlang huisschrijver van Toneelgroep Oostpool en nu o.a. werkzaam voor Het Zuidelijk Toneel.

“…Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken met passie gespeeld, helemaal van nu…” de Volkskrant “…de blazers van Artvark leveren warme kaleidoscopische patronen en verzinnen daar opwindende verhalen bij….” Parool Artiest/ Productie: Artvark & John Buijsman Titel programma: Het polderbeest Rauwblauwe blues, verhalen van de koude grond Muziek: Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Peter Broekhuizen, Rolf Delfos en Mete Erker. Spel: John Buijsman Teksten: Peer Wittenbols

Website: www.artvarksq.com