Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
vrijdag 20 maart, 20:30 uur
Mugmetdegoudentand
Kunsthart

Kunsthart is een nieuwe Nederlandse komedie over de directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes, onze minister-president Mark Rutte, de wereldberoemde DJ Armin van Buuren en een afgevaardigde van de fietsersbond.  

Wim Pijbes en de vrouw van de Fietsersbond hakken tijdens een intieme ontmoeting samen knopen door, in aanwezigheid van de Nachtwacht.

De vrouw van Armin van Buuren voert voorafgaand aan diens optreden tijdens de troonwisseling een opzienbarend gesprek met de chef-dirigent van het Concertgebouworkest, in aanwezigheid van een bestuurder.

En Mark Rutte reageert als onverwacht kunstliefhebber vanuit het Torentje op de protesten van de kunstenaars op de bezuinigingen.

Heel af en toe haalt kunst de voorpagina van de krant. Vaak vanwege een conflict tussen kunst en politiek. Kunsthart gaat over drie van zulke berichten uit onze recente geschiedenis.
Samen schetsen deze gesprekken een beeld van de Nederlandse volksaard en hoe we ons verhouden tot de kunsten. Heeft de Nederlander eigenlijk wel hart voor kunst?

Credits:
Regie: Lineke Rijxman
Spel: Guy Clemens, Sieger Sloot en Hannah van Lunteren
Tekst: Nathan Vecht
Decor: Christiaan Klasema
Kostuums: Arien de Vries
Lichtontwerp en techniek: Alfred van der Meulen
Affichebeeld: Ellis Faas
Grafische vormgeving: Floor Koomen
Met dank aan: Oogmode Cocon en Lindberg

www.mugmetdegoudentand.nl