Normaal
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Op locatie: Deventer Schouwburg
zaterdag 24 november, 20:00 uur
Mugmetdegoudentand
BUIK

Het Parool★★★★  De Volkskrant★★★★  Theaterkrant★★★★

Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar de Texelse duinen. Maar als ze in het vakantiehuisje zijn, blijkt dat hij nog een plan heeft: haar op subtiele wijze vragen of ze draagmoeder wil worden voor hem en zijn vriend. Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

-‘Maar Marit. Luister nou. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?’

Na het succes van Fifty Fifty en Een Flinke Linkse Vrouw is het bejubelde – en vorig jaar volledig uitverkochte – Buik de derde samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Samen vormen de voorstellingen een drieluik over man-vrouwrelaties: een open relatie van een echtpaar, de ongemakkelijke relatie van twee vreemden en de familieband van een broer en een zus.

Haarlems Dagblad: “Heerlijke comedy, met fijn vileine dialogen en geestige uithalen. Knap hoe Brandt Corstius erin slaagt om actuele en serieuze thema’s aan de orde te stellen, waar je tegelijk (en vooral) heel erg om moet lachen.”

De Volkskrant: “Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend.” ★★★★

Het Parool: “Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.” ★★★★

Theaterkrant: “Zeer komische voorstelling met een bittere nasmaak.” ★★★★

 

LET OP: Deze voorstelling speelt in de Deventer Schouwburg! Om 20:00 uur!