Millennium Jazz Orchestra
Normaal 13 euro
Vrienden 11,50 euro
CJP/student 11,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
zondag 13 oktober, 16:00 uur
Millennium Jazz Orchestra
Met gastsolist Toon Roos op saxofoon

Het Millennium Jazz Orchestra viert dit jaar dat ze al 40 jaar optreden in ons theater!

Vanmiddag spelen ze het eerste concert van een serie van vijf. Voor het eerste jaar allemaal op zondagmiddag! Saxofonist Toon Roos is als gastsolist uitgenodigd voor deze editie.

Het MJO speelt onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist.

Toon Roos begon zijn internationale carrière op het North Sea Jazz Festival in 1984. Dit optreden werd onmiddellijk gevolgd door een tournee door Nederland en in het buitenland. In hetzelfde jaar, op 19-jarige leeftijd, trad hij op als gastsolist bij het Nederlands Metropole Orkest en nam hij met het Toon Roos Quartet zijn debuutalbum First Impression op voor Timeless Records. Toon ontving ook de Wessel Ilcken Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 1985 sloot Toon zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af.

 

Enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Jan Menu, Kenny Wheeler, Edwin Rutten, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts…

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten.” En: “Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big-bandtraditie.”