Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
woensdag 10 januari, 21:00 uur
Millennium Jazz Orchestra
Met gastsolist Conrad Herwig (USA) op trombone

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze maand is dat Conrad Herwig (USA) op trombone.

De New Yorkse trombonist Conrad Herwig staat bekend als een van ‘s werelds meest complete jazzmusici, zowel wat betreft zijn optredens als op het gebied van jazzeducatie. Na het overlijden van de fenomenale Bob Brookmeyer in 2011 is Herwig wel eens gekscherend aangeduid als ‘de beste trombonist die nog leeft’. Herwig speelde bij Miles Davis en Joe Henderson en speelt tegenwoordig veel Latin muziek met pianist en Grammy winnaar Eddie Palmieri.

Behalve optreden en lesgeven is Herwig ook actief als componist en arrangeur. Hij heeft 20 soloalbums op zijn naam staan en werkte mee aan zo’n 200 opnamesessies met bekende jazzartiesten zoals Tito Puente, Frank Sinatra, Joe Lovano, Tom Harrell en vele anderen.

 

 

Enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Jan Menu, Kenny Wheeler, Edwin Rutten, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts…

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten.” En: “Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big-bandtraditie.”