Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
woensdag 4 oktober, 21:00 uur
Millennium Jazz Orchestra
Met gastsolist Jasper Blom - tenorsax

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze maand is dat Jasper Blom op tenorsaxofoon.

Jasper Blom (Geldrop, 2 juni 1965) streeft als saxofonist en componist naar een synthese van traditionelere jazzvormen en geïmproviseerde muziek. Vanaf het begin van zijn carrière profileert hij zich als bandleider en als sideman in ensembles die bruggen slaan tussen beide genres, zoals het pianoloze kwintet Zut Alors! Hij experimenteert met elektronica in Red, Yellow & Blue Extended, en geeft dit een vervolg in zijn Quartet, waarin hij zijn saxofoongeluid regelmatig met allerlei effectapparatuur bewerkt. Naast deze groepen, waarvoor hij (uitgewerkte) composities schrijft, bedrijft hij vrije improvisatie in een trio met bassist Arnold Dooyeweerd en drummer Flin van Hemmen. Daarnaast valt hij geregeld in bij zowel het Metropole Orkest als de formatie Corrie en de Brokken van gitariste Corrie van Binsbergen.

 

Enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Jan Menu, Kenny Wheeler, Edwin Rutten, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts…

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten.” En: “Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big-bandtraditie.”