Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
woensdag 7 mei, 21:00 uur
Millennium Jazz Orchestra
Met pianist Peter Beets

Edison-winnaar Peter Beets is een pianist van wereldklasse. Hij oogst zowel in binnen- als buitenland grote bewondering, speelde met jazzgroten als Chick Corea, Wynton Marsalis, “Toots” Thielemans, Elvin Jones en vele anderen. 

Hij maakte CD’s met Jeff Hamilton, Larry Grenadier, Greg Hutchinson en Curtis Fuller en lanceerde in 2001 zijn veelgeprezen CD “New York Trio”, welke het begin inluidde van een bloeiende internationale carrière.

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Jan Menu, Kenny Wheeler, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts…

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten.” En: “Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big-bandtraditie.”

www.millenniumjazzorchestra.nl