Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
woensdag 5 maart, 21:00 uur
Millennium Jazz Orchestra met Abraham Burton (saxofoon)

De Amerikaanse tenorsaxofonist Abraham Burton is gekend om zijn explosieve, intense en bedachtzame speelstijl.

Hij maakt deel uit van de hedendaagse New Yorkse jazzscene en is sinds 1998 een van de belangrijkste solisten van de fameuze Mingus Big Band. Hij werkte onder meer met Art Blakey, Max Roach, Richard Davis, McCoy Tyner, Barry Harris, Freddie Waits, Sonny Rollins and Elvin Jones.

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Jan Menu, Kenny Wheeler, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts…

Uit de pers: “Joan Reinders is een grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium nemen als kameleons de kleur aan van hun gasten.” En: “Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big-bandtraditie.”

www.millenniumjazzorchestra.nl