Matzer
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 17 november, 20:30 uur
Matzer
Stil de tijd

Een voorstelling geïnspireerd op de boeken Stil de tijd en Kairos van Joke J. Hermsen

Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Een andere weg inslaan en ons opgejaagde leven, met burn-outs en ratraces achter ons laten.

Kairos, god van het onbewaakte ogenblik, neemt ons hiervoor maar wat graag bij de hand. Om ons te laten genieten van momenten van bevlogenheid, aandacht, inzicht en schoonheid. Of van gewoon even niks. Nu is het moment om onszelf te bevrijden uit de machtige greep van de kloktijd.

Stil de tijd is een muzikale voorstelling waarin een overwerkte actrice besluit een voorstelling te maken over Kairos. Of is het toch Kairos die de actrice gebruikt om zijn verhaal te delen…? Hoe dan ook, samen klimmen zij nu op de barricade van de tijdsbeleving.

Stop.
Durf te stoppen
Niks te doen.
Niks.
Zo veel je kan. Zo vaak je kan. Zo vaak je durft.
Niks te doen.

En kijk dan naar wat er gebeurt.

Een paar jaar geleden werd Madeleine Matzer, net als zovelen, op haar hielen gezeten door de tijd. Toen ze ‘Stil de tijd’ en ‘Kairos’ van Joke Hermsen las, realiseerde ze zich dat het hoog tijd is om wat Kairos-tijd toe te laten in ons leven. Stil de tijd is mede geïnspireerd op bovenstaande boeken.

 

Stil de tijd, naar een humoristische en vlijmscherpe tekst van auteur en Louis d’Or-winnaar Peter De Graef, is een solo gespeeld door Colombina-winnares Nanette Edens. Met live-muziek, gecomponeerd door Helge Slikker, in een decor van wereldvermaard designer Maarten Baas. Een voorstelling die je laat inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok eigenlijk zijn.