Martin Simek
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?

matinee
zondag 25 maart, 16:00 uur
Martin Simek
Simek ontmoet Martijn Holtslag en Peter Drost

Simeks streven voortdurend in het moment zelf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.

In de nieuwe reeks interviews ‘Simek ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Simek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

Onze gasten zijn Martijn Holtslag en Peter Drost!

Martijn Holtslag

Martijn Holtslag (25) is muzikant, componist, producer, frontman, tekstschrijver, slampoet, producer van z’n eigen video’s en bandleider. In zijn vaak maatschappijkritische teksten gaan poëzie en rap hand in hand. In 2010 en 2011 tourde hij met het Nederlands Blazers ensemble, Simon Vinkenoog, Bernleff, Ilja Leonard Pfeiffer en Ellen Deckwitz langs de grote podia in Nederland. Als 19 jarige stond hij al in de finale van het NK Poetryslam. Hij zette zijn schrijversambities op de achtergrond om ruimte te maken voor zijn bands: het 10-koppige breakbeat/punk band Knarsetand (Productiehuis Oost Nederland) en de elektronische droommuziek van Quibus, waarmee hij als artistiek leider, producer en frontman de festivals en zalen van Nederland de afgelopen jaren heeft veroverd.
Martijns werk gruist, stoeit, schuurt, romantiseert, sloopt en knipoogt. Energiek, intens, meeslepend, en met ’n missie.

www.knarsetand.nl
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/gasten/quibus

 

Peter Drost

Peter Drost studeerde aan de Toneelschool Maastricht en Arnhem en speelde vervolgens bij diverse theatergezelschappen. In 1997 richtte Peter samen met Loek Beumer zijn eigen theatergezelschap op: Toneelschap Beumer & Drost, dat onder andere furore maakte met familievoorstellingen als Erik of het klein insectenboek en Brandweermannen, Dick Bos en De Man met de Bakkebaarden. Daarnaast speelde Peter onder meer bij het Noord Nederlands Toneel, in FIFA BLATTER en schittert hij in het theaterspektakel Het Pauperparadijs van Tom de Ket. Op 10 december ging de jubileumvoorstelling van Beumer & Drost,
COMEBACK, in première. Een zinderende muziektheatershow in tv-formats over de te hoge prijs van roem.

Peter Drost werd onlangs in De Wereld Draait Door aangekondigd als de Nederlandse David Attenborough. Als stemacteur is Drost namelijk de voice-over van de Nederlandse versie van BBC series Frozen Planet, Planet Earth, Earth Flight, Life Story, Penquins en Wild Africa. In tv- en radio-commercials is zijn stem te horen en in Nederlandse- en buitenlandse musea als audioguide.

Naast zijn theaterwerk wordt Peter Drost veel gevraagd voor tv-series, tv-commercials en filmproducties. Op televisie is hij onder andere te zien in Smeris, Overspel, Bloedverwanten, Flikken Maastricht en Meiden van de Herengracht. Tevens heeft hij een rol in de WOII-film Riphagen die vanaf mei 2016 in de bioscopen draaide.

peterdrost.nl

Interviewer: Martin Simek
Redactie: Martijn Jas