Marlies Heuer
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
woensdag 26 februari, 20:30 uur
Marlies Heuer
Verhaal van myn droevig leeven

De Volkskrant: “Marlies Heuer geeft Maria de Neufville een stem, heel subtiel, heel breekbaar, en rijgt de woorden aan elkaar tot een kostbaar sieraad.”

NRC: “Marlies Heuer is adembenemend met breekbaar, ingetogen spel”

Theaterkrant: “Marlies Heuer bouwt zorgvuldig het bijna verstilde beeld op van een zeer oude dame. Breekbaar. Kwetsbaar.”

De Groene Amsterdammer: “Helder spreekt ze (Marlies Heuer, red.), de oud-Hollandse woorden proevend, soms bijtend van bitterheid. Maar zo treurig en ziekelijk als Maria haar hele droevige leven is geweest, zoveel vuur gaat er uit van Heuers fonkelende blik en haar supergecontroleerde fysieke performance.”

★ Een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville ★

Een sterke, zelfstandige, werkende, vrouw die overleeft zonder hulp van buitenaf en altijd op zoek is naar een plek om te aarden. In Verhaal van myn droevig leeven tekende Maria De Neufville in vogelvlucht haar leven op, zonder sentimenteel te worden. De laatste zin heeft zij nooit af kunnen maken, want op 80 jarige leeftijd overlijdt zij op de geboortedag van Marlies 173 jaar later.

De taal van De Neufville is als muziek, zonder interpunctie, zonder literaire aspiraties. Dit vormt de basis voor het gesamtkunstwerk van muziek, woord, beeld en beweging dat samen één poëtisch geheel vormt.

Eerste publieksreactie op Verhaal van myn droevig leeven
“onverminderd de beste actrice (Marlies Heuer) van Nederland. In deze voorstelling speelt ze klein, breekbaar, kwetsbaar, alsof ze van porselein is. De cello van Jan Kuijken is geweldig, de dans van Indra Cauwels fascinerend. Naar het einde toe valt alles steeds meer op z’n plaats en ontstaat een adembenemend, organisch geheel. Een aanrader.” – ‎Jos Nijho

 

Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborska en Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville.

 

Concept: Marlies Heuer
Concept, compositie en muziek: Jan Kuijken
Spel: Marlies Heuer, Indra Cauwels
Choreografie: Marc Vanrunxt
Vormgeving: Bernadette Corstens
Lichtontwerp: Gé Wegman